David trubridge


Filter 

Kleuren  
sorteren: Populariteit  

David Trubridge

Britse autodidact in Nieuw-Zee

David Trubridge is geboren in Engeland. Na het behalen van zijn diploma in scheepsbouw / scheepsontwerp in 1972, verhuisde hij naar Noord-Engeland, meer bepaald Northumberland. Daar werkte hij als boswachter op een privéterrein en als autodidact deed hij zijn eerste kennis op op het gebied van meubelontwerp.

In 1981 verkocht hij zijn volledige eigendom, kocht het jacht "Hornpipe", waarmee hij, zijn vrouw Linda en zijn twee zonen op avontuur gingen over de hele wereld. De reis leidde door het Caribisch gebied naar de Stille Oceaan naar Nieuw-Zeeland.

Geïnspireerd door zijn reizen en ontmoetingen met de lokale bevolking, begon David Trubridge meubels te maken. Het resultaat was een serie objecten gebaseerd op de vorm van traditionele Maori-kano's - met een lichte en flexibele structuur. De objecten vertegenwoordigen een vertaling van zijn visie op de natuur en beschrijven zijn zoektocht naar essentiële, originele materialen, zoals hout en steen, die de eenvoud en kwetsbaarheid van het menselijk leven weerspiegelen.

Het bekendste object uit deze serie is waarschijnlijk de Body Raft schommelstoel, die David Trubridge in 2001 op de meubelbeurs van Milaan presenteerde. Cappellini verzekerde zich onmiddellijk van dit ontwerp en hielp David Trubridge bij zijn internationale doorbraak als ontwerper.

David Trubridge woont nu in Nieuw-Zeeland en heeft daar zijn eigen ontwerpstudio. Sinds 2006 geeft de autodidact ook wereldwijd lezingen en geeft hij les als gastprofessor aan universiteiten.


Merken