Terkel Skou SteffensenProductontwerper Terkel Skou Steffensen

Eenvoudig en begrijpelijk ontwerp voor iedereen

Eenvoudig en begrijpelijk ontwerp voor iedereen, is de belangrijkste visie van Terkel Skou Steffensen. maakt functionele objecten voor snelle integratie in het dagelijks leven van mensen. De Deense ontwerper uit Aalborg maakt functionele objecten voor een snelle integratie in het dagelijks leven van mensen.

Geboren en getogen in Aalborg, heeft Terkel Skou Steffensen ook zijn bachelor in architectuur en design gedaan aan de Aalborg Universiteit. Na zijn afstuderen werkte hij een paar jaar in Kopenhagen voordat hij besloot op weg te gaan naar nieuwe avonturen in Lausanne, Zwitserland. Hier behaalde hij een MA in productontwerp aan de ECAL University of Arts and Design. Na zijn afstuderen opende hij zijn eigen ontwerpstudio.

Voor Steffensen ligt de focus bij de ontwikkeling van nieuwe producten vooral op de functionaliteit. Het formulier moet de functie volgen en niet andersom, en bovendien is innovatie niet absoluut noodzakelijk. Als een formulier perfect werkt, dan moet het niet alleen worden gewijzigd om innovatief te zijn. Een belangrijk aspect in het ontwerp van Terkel is om het maximale uit de materialen te halen. Steffensen's stijl is een mix van het tekenen van subtiele verwijzingen naar klassieke Scandinavische elementen en het herinterpreteren ervan vanuit zijn standpunt.

Steffensen vindt regelmatig inspiratie voor nieuwe ontwerpen door te praten met mensen die helemaal niet bekend zijn met design. Op de vragen, wat ze leuk vinden en wat design voor hen betekent, geven deze mensen over het algemeen de meest eerlijke en behulpzame antwoorden.

Website van Terkel Skou Steffensen


Merken