• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Peter Karpf


Peter Karpf

Terwijl sommige vroege controversiële creaties van Peter Karpf - zoals de meerspaaks loungestoel en de strijkstoel - waardevolle experimenten waren, hebben andere ontwerpen doorstaan. Zijn kandelaars, zijn monolithische gevormde multiplex stoelen en zijn lichtarmaturen zijn moderne Deense klassiekers geworden. Peter Karpf (1940) leerde meubelontwerp van Fritz Hansen en werkte voor Grete Jalk en Arne Jacobsen.

In 2002 ontving Karpf de prestigieuze Bruno Mathson Prize - de meest prestigieuze designprijs in Scandinavië. Het commentaar van de jury was: "Zijn sterke gevoel voor vorm in combinatie met een diepgaand begrip van materialen en productietechnieken maken hem tot een van de grootste hedendaagse Scandinavische ontwerpers van dit moment. Vandaag de dag zijn de ontwerpen van Peter Karpf vertegenwoordigd in talrijke musea wereldwijd, waaronder het Museum of Modern Art, New York, het Victoria & Albert Museum, Londen, en het Centre Georges Pompidou, Parijs.

Voor Karpf is design een proces van het weggooien van experimenten. Vanuit zijn overtuiging dat we in een tijdperk van lawaai en stress leven, ontwerpt hij meubels die ons naar de aarde brengen en ons helpen te ontspannen. Dit wordt duidelijk als je kijkt naar de eenvoud en rust van de Gemini kandelaar.


Merken