• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Noé Duchaufour-Lawrance


Noé Duchafour-Lawrance

Noé Duchaufour-Lawrance, meubel- en objectontwerper, werd in 1975. Geboren in Mende (Frankrijk). Hij groeide op in een creatieve omgeving; zelf werkte hij graag met materialen die zowel gemakkelijk vormbaar en organisch als vloeibaar en gestructureerd zijn. Hij heeft een universitaire graad in beeldhouwen (Universiteit ENSAAMA) en heeft bovendien een opleiding in interieurarchitectuur gevolgd.

Hij is geïnteresseerd in uitzonderlijke projecten zoals het Sketch Restaurant in Londen, waar hij zijn carrière in 2002. Jaar begon. Met dit voorbeeldige project richtte hij het ontwerpbureau Néonata op, wat zoveel betekent als "nieuwe geboorte". In 2005 ontwierp hij een compleet nieuwe outfit in het Restaurant Senderens. Hij werd de ontwerper van het jaar op de Maison & Objet expositie in 2007. In hetzelfde jaar kreeg hij orders om de Maya Bar in Monaco, de Sénéquier in St. Tropez en de Lounge ruimtes van Air France in samenwerking met Brand Image in te richten.

Noé Duchaufour-Lawrance werkt bij kleine en grote projecten omdat ze niet anders kunnen zijn. Zo ontwierp hij een meubellijn voor Ceccotti, een lamp-corpus voor Baccarat, een parfumflacon voor Paco Rabanne en de Dessous Chics, een collectie voor Zanotta en een hotelgebouw in Marrakech.

Hij beschrijft zijn eigen werk als volgt:
"Een inrichtingsobject moet aan een vraag voldoen en geen verdere eisen stellen. Als je dit basisprincipe overstijgt, moet het ook de zintuigen en vrije gevoelens aanspreken.
Ik ontwerp een object dat dit in de gaten houdt, te beginnen met een emotionele expressie die zich ontwikkelt door mijn ervaring, en niet leunend op een bepaalde stijl: Een uitdrukking die altijd in beweging is, die wordt weerspiegeld in vorm en materiaal en in mijn natuurlijke, echte of geïdealiseerde omgeving en die mijn geleefde of gedroomde gevoelens inspireert.
De objecten en kamers die aan een symbiose beginnen, wijzen in dezelfde richting, werken af en toe een beetje provocerend, maar vermijden altijd de uitdrukking van misbruik en verleiding.


Merken