• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Murken hansen


Murken Hansen

Intelligent en praktisch ontwerp van Kreuzberg

Het ontwerpbureau Murken Hansen werd in 1999 opgericht door Hauke Murken en Sven Hansen. Sindsdien is het kantoor gevestigd in de Berlijnse wijk Kreuzberg. De twee ontwerpers kenmerken hun producten als een symbiose van eenvoud en mechanica.

Het technische aspect van de ontwerpen zorgt ervoor dat de afgewerkte producten intelligent en praktisch zijn. Tegelijkertijd werkt Murken Hansen graag met de archetypen van een product, waardoor een zekere eenvoud en reductie van de vormgeving gewaarborgd is.

Een typisch Murken Hansen-ontwerp is eenvoudig en heeft onverwachte, intelligente eigenschappen. Om het ontwerp zo dicht mogelijk bij het eindproduct te houden, ontwikkelen de twee ontwerpers eerst de originele modellen op een schaal van 1:1 en volgen ze zowel het productieproces als de kostenontwikkeling.

De ontwerpen van Murken Hansen zijn gerealiseerd door onder andere Menu, Müller Möbelwerkstätten, Troika, Radius Design, Mawa Design, Depot4Design, Samsung en Nokia.

Veel van Murken Hansen's producten zijn bekroond met designprijzen, waaronder Design Plus, Design Preis Schweiz, IF Design Award, Designzentrum Nordrhein Westfalen, Deutscher Designer Club en de Good Design Award Japan.

Website van Murken hansen