Michael SodeauMichael Sodeau

Muchael Sodeau werd in 1969. In Londen geboren. Hij studeerde productontwerp aan het Central Saint Martins' College of Art & Design, waar hij in 1994. Afstudeerde. Hij was een van de oprichters van Inflate, een bedrijf dat zich richtte op de realisatie van opblaasbare objecten. Muchael Sodeau richtte zijn eigen ontwerpbureau op in het jaar 1997 "Muchael Sodeau Partnership".

Daar werkte hij voor klanten als Anything, Asplund, Innermost, Magis, Modus, Offecct of Swedese, om er maar een paar te noemen en hij verbeterde zijn werkgebied merkbaar. De beste voorwaarden voor deze uitbreiding werden al gesteld door Sodeau met zijn Anything collectie, die nog steeds een grote populariteit geniet. Naast meubel-, licht- en wooninrichting biedt het "Michael Sodeau Partnership" nog tal van andere designdiensten: zij bieden curatoren voor exposities, designwebsites, creëren marktidentiteiten en bieden projectmanagement van elke soort.

Michael Sodeau heeft een eigen, frisse aanpak die verder gaat dan anderen. Niet voor niets is het Verenigd Koninkrijk in 2009 geëerd met de Red Dot Award, want er zit een diepe gedachte achter zijn huidige ontwerp. Modernisme en minimalisme hebben het werk van Muchael Sodeaus altijd begeleid. Evenals bij het maken van bureau-accessoires voor het bedrijf Anything:
"Ik zie bureaus als een landschap en creëerde objecten als ware het architectuur op het tafelblad. Elk product heeft een functie, terwijl het zich concentreert op problemen en veranderingen in de omgeving. De aanpak voor de afzonderlijke stukken was om elke functie te vergroten en het nut van de objecten te overdenken.

Website van Michael Sodeau


Merken