Michael Jong | Connox

Michael JongMichael Jong

Michael Young werd geboren in Sutherland, Engeland in 1966. Nog tijdens zijn studie meubel- en productontwerp aan de Kingston University in Londen, werkte hij in 199 in de Tom Dixon werkplaats.2.

Young maakte al met zijn eerste ontwerpen naam in de wereld van de experts. Zijn eerste grote expositiesuccessen vierde hij in 1994 in Duitsland, Parijs, Tokio en Kyoto. In hetzelfde jaar richtte hij zijn eigen studio op in Londen en verhuisde hij naar Reykjavik met het kantoor daarna.

Sommige van Young's klanten zijn gerenommeerde fabrikanten zoals Cappellini, Philipps, Artemide, Magis of Eurolounge. Young is de bedenker van ontelbare ontwerpen, van een hondenhuis voor Magi's, lampen, Mp3-spelers en accessoires tot en met tuinmeubelen - allemaal te zien in vele musea over de hele wereld.

Toen en nu nog steeds behandelt Michael Young zijn werk met veel humor, zijn stijl wordt daarmee beëindigd en de lijnen worden fijner. Zijn zeer succesvolle Sticklight is een goed voorbeeld van zijn aanpak - ontworpen voor Eurolounge in 1999.

Website van Michael Jong


Merken