• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Max. rekening


Max. rekening

Max Bill werd geboren op 22 december 1908 in de Zwitserse Winterthur. Max Bill voltooide van 1924 tot 1927. Een opleiding tot zilversmid aan de kunstacademie in Zürich. Een toespraak van Le Corbusier deed hem daarna aan zijn architectuurstudie in het Bauhaus Dessau beginnen.

In 1929 keerde Max Bill terug naar Zürich, waar hij werkte als architect, schilder, grafisch ontwerper, synthetisch ontwerper, publicist en productontwerper. Daar werd hij in 1944 leraar vormen aan de kunstacademie van het instituut, waar hij jaren geleden studeerde.

Van 1951 tot 1956 was hij medeoprichter, architect en eerste rector van de designuniversiteit in Ulm. Van 1961 tot 1956 maakte hij de Zwitserse landexpositie in Lausanne in reliëf als directeur van de sector "Bilden und Gestalten" (solliciteren en ontwerpen), voordat hij tussen 1967 en 197 hoogleraar werd aan de Hogeschool voor toegepaste kunsten in Hamburg.4. Max Bill ontving het "Praemium Imperiale" in 1993.. Hij passeerde op 9 december 199.4.

Zijn klokkencollectie voor Junghans weerspiegelt de spanning tussen sterke, gereduceerde vormgeving aan de ene kant en het gebruik van vloeiende, natuurlijke vormen aan de andere kant. De Max Bill klokken zijn vandaag de dag nog steeds echte klassieke voorbeelden van de kracht van een eenvoudig idee, terwijl bijvoorbeeld zijn deurduw, die in zijn Ulm-tijd ontstond, niet alleen zijn kracht haalt uit de eenvoudige vorm maar ook uit harmonische lijnen die de natuurlijke functie volgen.

Website van Max. rekening


Merken