• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Marti Guixé


Marti Guixé

Marti Guixé is een in 1964 in Catalonië geboren ontwerper, die vandaag de dag in zijn geboortestad Barcelona en Berlijn woont. Guixé leerde zijn werk in Barcelona, waar hij in 1985 zijn studie Interieurontwerp afrondde. Daarna studeerde hij industrieel ontwerp aan de Scuola Polytecnica di Design in Milaan.

Daarna werkte hij als design consultant in Seoul en begon hij een nieuwe cultuur van producten uit te drukken. Briljante en eenvoudige ideeën van grote ernst werden gemaakt uit een niet-conventioneel gezichtspunt van de dingen. Tentoonstellingen in het Museum of Modern Art in New York tot en met het Centre Pompidou in Parijs tonen zijn werken. Bijvoorbeeld het maken van "food-ambits" en de presentaties aan de hand van performances.

Als gevolg van zijn kritische en vaak provocerende gedrag is de Spaanse ontwerper gevestigd in ''critical design''', maar waarin hij als volgelingen van de actie minder ethisch argumenteert. Zelfs als "Ex-Designer" werkt hij nog steeds in zeer kritische posities voor bedrijven als Depot4Design, Camper, Cha-cha, Chupa-Chups, Desigual, Droog Design, Essencial, Mediterraneo, Imaginarium, Isee2, Pure Lustre, Saporiti en meer.

Sinds het midden van de jaren tachtig werd hij meerdere malen bekroond (o.a. met de Design Plus Award).

Website van Marti Guixé


Merken