Jo NiemeyerJo Niemeyer

Jo Niemeyer, geboren in 1946 in Alf, ging in 1946 in de leer als grafisch ontwerper voordat hij design/architectuur studeerde aan het Instituut voor Industriële Vormgeving in Helsinki. Hij doceerde van 1983 tot 198 jaar aan de Finse Academie van Beeldende Kunsten in de hoofdstad Helsinki.6.

Studentenreizen brachten hem onder andere naar India, Nepal en China. Hij begon zijn werk als freelance kunstenaar als grafisch ontwerper, schilder, beeldhouwer, constructeur in 1970 en werkt sinds 1988. Jaar bij country-art-projecten. Sinds 1970 leidt hij zijn eigen ateliers in Duitsland en Finland.

De werken van Jo Niemeyer werden bekroond in binnen- en buitenland en maken deel uit van talrijke particuliere en openbare collecties zoals de stichting voor betonkunst/Reutlingen, het Museum voor betonkunst/Ingolstadt, de nieuwe collectie in de Pinakothek der Moderne/München, Stadt Jyväskylä/Finnland, MoMa/New York, Finnish National Gallery Helsinki, Mondriaanhhuis/Amersfoort/NL, Nickle Arts Museum/University of Calgary.