• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Ilkka Suppanen


Ilkka Suppanen

lkka Suppanen (1968) studeerde architectuur aan de Technische Universiteit van Helsinki en interieur- en meubelontwerp aan de Universiteit van Kunst en Design Helsinki. In 1995 richtte hij Studio Suppanen op in Helsinki. De studio biedt een geïntegreerd strategisch ontwerp op het gebied van interieur, product- en conceptontwerp en architectuur.

Ilkka Suppanen doceert sinds 1996. Jaar design aan de University of Art and Design Helsinki. Hij heeft lezingen gegeven in verschillende designseminars. Suppanen was tevens voorzitter van de raad van bestuur van het International Alvar Aalto Design Seminar in 2007 en curator van de Hardcore tentoonstelling in New York.

Ilkka Suppanen is in staat om grootschalige processen te managen. Hij vindt het belangrijk om de hele waardeketen van het bedrijf te begrijpen. Hij waardeert langetermijnprojecten die ruimte laten voor innovatie. Suppanens voortdurende belangstelling voor productietechnieken en nieuwe materialen en toepassingen is terug te vinden in veel van zijn werken. Zijn uitdrukking is licht, toekomstgericht en toch klassiek Scandinavisch. Hij is een van de bekendste hedendaagse Finse ontwerpers. In 1997 richtte hij samen met zijn drie collega's de Snowcrash designcoöperatie op, de Zweedse Bruno Mathsson-prijs 2006.. In 1997 kregen Suppanen en zijn Snowcrash team de Young Designer of the Year Award in Duitsland. In het jaar daarop werd hij door Ettore Sottsass genomineerd voor de Dedalusprijs voor jonge Europese ontwerpers. In 2000 kende het Design Forum Ilkka Suppanen en Harri Koskinen de prijs Jonge Ontwerper van het Jaar toe.

Het werk van Suppanen is wereldwijd tentoongesteld, onder meer op de architectuurbiënnale van Venetië, de meubelbeurs van Milaan en het MoMA in New York. Zijn werk is breed uitgemeten in de internationale pers en publicaties. Zijn werken maken deel uit van de vaste collecties van het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Museum für Angewandte Kunst in Keulen en andere.

Website van Ilkka Suppanen


Merken