• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Fritz Frenkler


Fritz Frenkler

Fritz Frenkler is afgestudeerd in industrieel ontwerp aan de academie voor beeldende kunst Braunschweig. Fritz Frenkler werkte toen voor Frogdesign Duitsland en de VS. In 1986 richtte hij Frogdesign Asia op en leidde hij het bedrijf. Van 1992 tot 1997 bekleedde hij de functie van algemeen directeur van Wiege Wilkhahn Entwicklungsgesellschaft, voordat hij hoofd design werd bij Deutsche Bahn ag en algemeen directeur van Deutsche Bahn Medien GmbH.

Fritz Frenkler en Anette Ponholzer hebben in 2000 in Frankfurt am Main het ontwerpbureau f/p design opgericht. Er is ook een internationaal kantoor in Japan. f/p design Duitsland werkt in een team van acht productontwerpers. Verder werkt het ontwerpbureau met twee medewerkers in Tokio en Kyoto.

Sinds de oprichting van het bedrijf ontving f/p design 38 design awards, waaronder de G-Mark in goud, de if product design award in golf, zilver en best of category en de DDC Gold Design Award.

Naast zijn werk als adviseur van f/p design is Fritz Frenkler lid van het management van het if industrial forum design in Hannover, voorzitter van de if product design award jury, lid van de DDC /Duitse Design Club) en een van de oprichters van de Universal Design e.V.

Fritz Frenkler werd honorair hoogleraar Industrieel Ontwerpen aan de HBK Braunschweig in 2005. Hij is sinds 200 hoogleraar Industrieel Ontwerpen aan de architectuurfaculteit van de TU München.6.

Website van Fritz Frenkler


Merken