• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Claus Dalby


Claus Dalby

In 1995 begon Claus Dalby's carrière toen hij de bloemenkunstenaar Anne Ableben ontmoette. Anne liet hem een andere richting voor zijn leven zien en Claus Dalby ontdekte zijn ware passie voor bloemen. Zijn vreugde en fascinatie groeide met de dag en Anne Ableben is zijn grootste inspiratiebron. Vooral keramiek en glas en de interactie van kleuren, vormen en structuren fascineren Claus Dalby.

Sinds 1994 woont hij met zijn partner Jaume in een groot huis in Aarhus. Hij deelt niet alleen zijn passie voor bloemen en objecten, gemaakt van keramiek en glas, in zijn boeken, tv-programma's en blogartikelen, maar telkens als de tijd het toelaat, opent hij ook een paar keer per jaar zijn tuin voor het publiek. Het is nooit de bedoeling geweest dat zijn tuin een toeristische trekpleister wordt, maar Claus Dalby deelt zijn interesses graag met andere mensen. Zoals hij zelf al zei, motiveert hij graag mensen en wil hij zijn kennis overdragen.

Op dit moment maakt Dalby deel uit van de beheerscommissie van de stichting voor het behoud van de tuin van Anne Just, die kort voor haar dood in 2009. Is opgericht. Het was Anne's grootste en laatste wens dat de tuin volgens haar belangen wordt voortgezet. Verder is Claus Dalby de uitgever en eigenaar van de uitgeverij Clematis.

Website van Claus Dalby


Merken