Brad AscalonAmbachtslieden en ontwerpers in de derde generatie

Brad Ascalon werd in 1977 geboren in een familie van creatieve mensen en verdiepte zich al op jonge leeftijd in de wereld van kunst en design. Zijn grootvader, een bekende beeldhouwer en industrieel ontwerper, en zijn vader, een installatiekunstenaar, inspireerde Ascalon tot ontwerpen en leerde hem hoe om te gaan met materialen.

In 2005 behaalde Ascalon zijn Master in Industrieel Ontwerp aan het Pratt Institute in New York. In hetzelfde jaar noemde Wallpaper Magazine hem een van de "Ten Most Wanted" opkomende ontwerpers in de wereld. In 2006 richtte hij zijn eigen ontwerpstudio op in New York City en sindsdien heeft hij zich gespecialiseerd in meubilair voor de contract-, horeca- en residentiële sectoren.

Ascalon beschrijft zijn ontwerpbenadering als reductief en streeft naar ongecompliceerde, rationele oplossingen die vorm, functie en esthetiek combineren. Zijn methode is zowel strategisch als lyrisch: muziek, de eerste passie van Ascalon, is een constante bron van inspiratie - vooral zijn favoriete genre Minimal. De gereduceerde samenstelling van individuele tonen helpt Ascalon bij het vinden van eenvoudige, authentieke oplossingen die op een natuurlijke manier aansluiten bij de omgeving en zo de gewenste sfeer en impact voor de klant creëren. Het pragmatisme, de creativiteit en het inlevingsvermogen van de ontwerper hebben hem tot een van de toonaangevende Amerikaanse designstemmen van zijn generatie gemaakt. Ascalon heeft met talrijke merken en fabrikanten gewerkt, waaronder Carl Hansen &Son, Ligne Roset, Bernhardt Design, Nude Glass, L'Oreal en Redken.

Website van Brad Ascalon


Merken