• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Stephen BurksStephen Burks

Onafhankelijke ontwerper met een pluralistische ontwerpvisie

Stephen Burks beschrijft zichzelf zowel als reiziger als ontwerper. Onafhankelijk en door samenwerking met de non-profit organisaties Artisanías de Colombia, Clinton Global Initiative, Design Network Africa en Nature Conservancy, is hij productontwikkelingsconsultant in Australië, Colombia, Ghana, Haïti, India, Indonesië, Kenia, Mexico, Peru, de Filippijnen, Rwanda, Zuid-Afrika en Senegal. Met zijn ontwerpstudio "Stephen Burk's Man Made" in Brooklyn, New York, creëert hij producten voor gerenommeerde fabrikanten als BD Barcelona, Cappellini, Calvin Klein, Estée Lauder, Luceplan of Missoni, waarbij hij designobjecten combineert met de traditionele productiemethoden van de respectievelijke landen.

Stephen Burks gelooft in een pluralistische ontwerpvisie die alle culturele perspectieven omvat. Zijn lopende sociale project overbrugt de kloof tussen authentieke ontwikkeling in de ambachtelijke industrie, industriële productie en hedendaags design.

Zijn interculturele werk is bekroond met talrijke prijzen en zijn objecten zijn te vinden in musea en tentoonstellingen over de hele wereld.

Website van Stephen Burks


Merken