• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

George Sowden


George Sowden

De naam "Sowden" bezit de hoogste internationale design-reputatie. De Brit George J. Sowden studeerde architectuur in de jaren 1960. In de jaren zeventig verhuisde hij naar Milaan, waar hij tot op de dag van vandaag zijn ontwerpbureau runt. Als medeoprichter van de Memphis-groep rond Ettore Sottsass, Matteo Thun, Michael Graves en anderen, had hij een belangrijk deel van de ontwerpontwikkeling, niet alleen van de jaren tachtig. Swatch, Olivette, Alessi, Bodum, Moulinex, Pyrex, Tefal, Guzzini staan op de lijst van zijn klanten.

Na vele jaren werk voor externe inkopers werd George Sowden zelf een merkartikel. Zijn naam siert in wezen nuttige designobjecten voor het huishouden. De producten worden deels gekenmerkt door compleet nieuwe functionaliteit in combinatie met het typische Sowden-handschrift: zacht, zonder randen en randen.

Brunch is het eerste leuke onderwerp waarvoor een hele serie Sowden producten is ontwikkeld. Daarbij staat de gepatenteerde "SoftBrew"-techniek, die het brouwen van koffie ongecompliceerd, individueel, veelzijdig en nieuw in het middelpunt van de belangstelling plaatst.

Website van George Sowden


Merken