• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Dan YeffetDan Yeffet - 1to1

Israëlische meubel- en objectontwerper

Dan Yeffet werd in 1971 in Israël geboren en studeerde industrieel ontwerp aan de Bezalel Academy School of Art and Design in Jeruzalem. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Nederland, waar hij zich toelegde op de studie industrie- en productontwerp. Vervolgens richtte hij zijn eerste studio op in Amsterdam, voordat hij in 2005 naar Parijs verhuisde om daar tot op de dag van vandaag te werken en te wonen.
Het werk van Dan combineert traditioneel vakmanschap met moderne technologie, waarbij het accent ligt op objecten als meubels, lampen, glassculpturen en kunstobjecten. Zijn ontwerpen zijn te omschrijven als innovatief, eenvoudig maar met een sterk karakter.
Toen Dan gevraagd werd om zijn eigen werk te definiëren, antwoordde hij:
Definities stellen ons grenzen. Ik zou mezelf omschrijven als een ontdekkingsreiziger en avonturier. Het beste aan design is dat alles mogelijk is - dromen kunnen worden gerealiseerd en de grondstof wordt iets persoonlijks. Dan Yeffet

Zijn ontwerpen zijn sindsdien in verschillende musea tentoongesteld en zijn met talrijke prijzen bekroond. In 2012 won hij de Grand Czech Design Award als Designer van het Jaar en de ELLE Decor International Design Award.

Website van Dan Yeffet


Merken