Koninklijk kopenhagen

Royal Copenhagen werd in 1775 opgericht door de Deense koningin Maria Juliana. Als een van de oudste porseleinfabrikanten ter wereld heeft Royal Copenhagen altijd gestaan voor de hoogste kwaliteit en tijdloos design.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Ontdek alle collecties en series van Royal Copenhagen

Traditionele Deense porseleinfabriek

Royal Copenhagen werd in 1775 opgericht onder het beschermheerschap van de Deense koningin Maria Juliana en stond destijds bekend als de Koninklijke Deense Porseleinfabriek. De koningin had een grote voorliefde voor porselein en wilde de uitstekende kwaliteit van de producten zelf waarborgen door haar eigen fabriek op te richten. Als een van de oudste porseleinfabrikanten ter wereld heeft Royal Copenhagen altijd gestaan voor de hoogste kwaliteit en tijdloos design.

Het porselein wordt vervaardigd volgens de hoogste normen van vakmanschap en met de hand geschilderd. Het porselein gaat door 30 paar handen tot het klaar is en wordt gevormd, gebakken, geglazuurd, geglazuurd, geschilderd en verpakt in uitgebreide stappen. Dit garandeert een constante hoge kwaliteit van de traditionele producten.

Het waarschijnlijk bekendste en oudste ontwerp van Royal Copenhagen is het mosselmaletdecor met filigraan decoraties in het typische kobaltblauw. Het werd al in 1770 ontworpen en ging vijf jaar later, toen het bedrijf werd opgericht, in productie. Tot op de dag van vandaag heeft de serie een grote populariteit genoten en is het een model geworden voor veel van de latere ontwerpen van Royal Copenhagen.

Echt porselein van Royal Copenhagen is te herkennen aan zijn stempel: Elk stuk porselein dat de fabriek verlaat is versierd met de drie typische golven, de koninklijke kroon en het merk van de schilder. Het stempel garandeert de authenticiteit van het porselein en is tegelijkertijd een symbool van de band met de Deense koninklijke familie.

Website van Koninklijk kopenhagen


De belangrijkste ontwerpers