• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Lyngby Porcelæn

De porseleinfabriek Lyngby Porcelæn werd opgericht in 1936 en ligt ten noorden van Kopenhagen. Toen het bedrijf in 1969 de productie staakte, had het al een vaste plaats in de Deense designgeschiedenis ingenomen.


Ontdek alle collecties en series van Lyngby Porcelæn

Lyngby Porcelæn

De porseleinfabriek Lyngby Porcelæn werd opgericht in 1936 en ligt ten noorden van Kopenhagen. Toen het bedrijf in 1969 de productie staakte, had het al een vaste plaats in de Deense designgeschiedenis ingenomen. De herkenningswaarde van het porseleinen serviesgoed, vazen en andere designobjecten ligt in het gedurfde en rationele ontwerp, dat werd gekenmerkt door het Duitse Bauhaus en het toenmalige opkomende functionalisme.

De Lyngby Vaas - een ontwerppictogram

Het Deense bedrijf brak door met name met de Lyngby vaas, die door zijn eenvoudige elegantie evolueerde tot een absoluut designicoon uit de jaren '30. Met de klassieke Lyngby vaas combineert het bedrijf ambacht en geavanceerde technologie met design van wereldklasse.

Herinvoering in 2012

In 2012 kwam het merk Lyngby Porcelæn terug op de markt en hervatte de productie van de populaire Lyngby vaas. Vandaag de dag worden de producten van het bedrijf met de grootste zorg en met het grootste respect voor het nobele design erfgoed geproduceerd. Het vakmanschap en de kwaliteit van de producten staat nog steeds centraal, net als in het verleden. Daarom draagt elk Lyngby product een stempel van de Porcelænsfabrikken-Danmark - Lyngby Porcelæn als certificaat van echtheid op de bodem.

Website van Lyngby Porcelæn


De belangrijkste ontwerpers