• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

myfelt

myfelt heeft zich toegelegd op de productie van handgeknoopte tapijten van viltbollen. De tapijten combineren vilt, kwaliteit en design volgens eeuwenoud vakmanschap uit Nepal en worden duurzaam en modern geproduceerd.


myfelt - handgemaakte vilten tapijten

De tapijtfabrikant myfelt, gevestigd in Berlijn, Charlottenburg, heeft zich toegelegd op de productie van handgeknoopte tapijten van viltbollen. De tapijten combineren vilt, kwaliteit en design volgens eeuwenoud vakmanschap uit Nepal.

Hoogwaardige wol en ecologische kleur

De tapijten van myfelt worden gemaakt van 100% Nieuw-Zeelandse scheerwol, een van de hoogste kwaliteit ter wereld. In de tapijtfabriek in Nepal wordt de onbehandelde wol meerdere malen gekamd en gewassen. Daarna wordt de wol in de juiste kleur geverfd in de "Label STEP®" Fair Trade gecertificeerde verffabriek volgens zuiver ecologische richtlijnen.

Vilten en knopen

Het daaropvolgende vervilten is de meest bewerkelijke stap. Elke afzonderlijke bal wordt in meerdere stappen met de hand in zijn definitieve vorm gebracht. Daarna worden de afgewerkte ballen met behulp van een speciaal door myfelt ontwikkeld knoopproces tot een tapijt genaaid. Daarbij kan een tapijt worden gemaakt van maximaal 50.000 viltbollen.

Duurzaam en uniek

De tapijten voldoen aan de hoogste eisen en worden gemaakt van de beste materialen. Elk tapijt is handgemaakt en uniek, daarom kunnen in elk tapijt minimale verschillen in kleur en materiaal voorkomen. Deze zijn geen teken van inferieure kwaliteit maar een bewijs van eerlijk vakmanschap. De combinatie van vakmanschap, kwaliteit en materiaalkeuze zorgt voor een uniek product met een lange levensduur.

Verantwoordelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid

myfelt ziet zijn bedrijf als een sociaal project. Passende lonen en eerlijke arbeidsomstandigheden voor alle mensen die bij de productie betrokken zijn, zorgen voor een moderne en duurzame productieketen. Sinds 2014 werkt myfelt samen met het GoodWeave keurmerk, een van de grootste Fairtrade bedrijven in de tapijtindustrie. Hun inspecteurs kunnen te allen tijde en onaangekondigd de werkprocessen in de myfelt fabriek controleren om de hoge Fairtrade normen te garanderen. GoodWeave voert campagne tegen kinderarbeid en voor de herintegratie in de maatschappij van kinderen uit de tapijtindustrie. De GoodWeave-norm houdt ook rekening met sociale en ecologische criteria.

Website van myfelt