• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

myfelt

myfelt heeft er de taak van gemaakt om handgeknoopte tapijten te maken van vilten ballen. De tapijten combineren vilt, kwaliteit en design uit eeuwenoude Nepalese ambachtelijke cultuur en resulteren in een duurzame, moderne productie.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


myfelt - handgemaakte vilten tapijten

De tapijtenfabriek myfelt in Berlijn, Charlottenburg, produceert handgeknoopte tapijten van vilten ballen. De tapijten combineren vilt, kwaliteit en design uit eeuwenoude Nepalese handwerkcultuur en resulteren in een duurzame, moderne productie.

Hoogwaardige wol en ecologische kleur

De tapijten van myfelt zijn gemaakt van 100% wol uit Nieuw-Zeeland, een van de beste wolsoorten ter wereld. De onbehandelde wol wordt meerdere malen gekamd en gewassen in de tapijtfabriek in Nepal. Vervolgens wordt de wol gekleurd in de overeenkomstige kleur van de fairtrade gecertificeerde verver "Label STEP®" volgens zuiver ecologische richtlijnen.

Vilten en binden

De laatste vilten is de meest gecompliceerde werkstap. Elke bal wordt in verschillende stappen met de hand gegoten. Dan worden de afgewerkte ballen een tapijt in een speciaal door myfelt ontwikkeld bindproces. Een tapijt kan tot 50.000 viltballen bevatten.

Duurzaam en uniek

De tapijten voldoen aan de hoogste normen en zijn gemaakt van de beste materialen. Elk tapijt is dus een handgemaakt unicum en er kunnen kleine kleur- en materiaalverschillen optreden bij elk tapijt. Dat is geen teken van inferieure kwaliteit, maar een bewijs van eerlijk handwerk. De combinatie van verwerking, kwaliteit en materiaalkeuze zorgt voor een uniek, duurzaam product.

Verantwoordelijkheid en sociale betrokkenheid

myfelt ziet het bedrijf als een sociaal project. Eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden voor iedereen die deel uitmaakt van de productie resulteren in een moderne en duurzame productieketen. myfelt werkt sinds 2014 samen met GoodWeave, een van de grootste fairtradebedrijven van de tapijtindustrie. De inspecteurs kunnen de werkprocessen in de fabriek van myfelt op elk moment en zonder voorafgaande kennisgeving controleren om de hoge normen van eerlijke handel te waarborgen. GoodWeave heeft campagne gevoerd tegen kinderarbeid en voor de reïntegratie van kinderen uit de tapijtindustrie in de samenleving. De GoodWeave-normen houden om die reden ook rekening met sociale en milieucriteria.

Website van myfelt