• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Elvang denemarken

Elvang is een designgericht bedrijf uit Denemarken dat zich toelegt op de productie van dekens, kussens en sjaals. Elvang Denemarken is lid van UN Global Compact en is ook Fair Trade gecertificeerd.


Textielbedrijven met sociale verantwoordelijkheid

Elvang is een designgericht bedrijf uit Denemarken dat zich toelegt op de productie van dekens, kussens en sjaals. De visie van het bedrijf is om Scandinavisch design te combineren met een van 's werelds beste vezels van de Peruaanse alpaca. Het resultaat is stijlvolle en hoogwaardige producten, die met trots en integriteit zijn vervaardigd!

Textiel van Peruaanse alpacawol

Elvang Denemarken is lid van UN Global Compact, 's werelds grootste netwerk voor maatschappelijk verantwoorde bedrijven. Elvang is volledig toegewijd aan zijn principes en zorgt voor perfecte omstandigheden voor de werknemers van de leveranciers. Door de landelijke herders te trainen in het fokken en scheren van alpaca's worden ze ook ondersteund in het verkrijgen van betere wol. Elvang Denemarken promoot de millennia oude traditie van het weven van alpacatextiel door de afzonderlijke productiestappen in Peru in stand te houden.

Lid van de Wereldhandelsorganisatie

Elvang is sinds 2018 benoemd tot gecertificeerd lid van de World Fair Trade Organization (WFTO), wat een garantie is dat de producten onder de juiste omstandigheden worden geproduceerd. De WFTO werkt volgens 10 principes die betrekking hebben op milieu- en arbeidsomstandigheden en zich vooral richten op het helpen van gemarginaliseerde mensen.

WFTO-certificering betekent dat de hele waardeketen is onderzocht - zowel het bedrijf in Denemarken als de Peruaanse leveranciers. Bij WFTO zijn niet alleen de producten zelf gecertificeerd. Het is de hele zaak. De WFTO werkt volgens tien principes die betrekking hebben op milieu- en arbeidsomstandigheden, waaronder bijvoorbeeld kinderarbeid, en richt zich in het bijzonder op het helpen van gemarginaliseerde producenten.

Website van Elvang denemarken