• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Northern

Northern werd opgericht in 2005 en heeft zich sindsdien gevestigd als een klein, dynamisch Scandinavisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van verlichting, meubels en accessoires.

Ontdek Northern


Ontdek alle collecties en series van Northern

Noorderlicht, meubels en accessoires met Scandinavische flair

Northern werd opgericht in 2005 en heeft zich sindsdien gevestigd als een klein, dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van verlichting. In 2018 breidde Northern haar productassortiment echter uit naar huishoudelijke accessoires en meubels die geworteld zijn in de Scandinavische designtraditie. Northern creëert designstukken voor diverse interieurs geïnspireerd door de unieke Scandinavische natuur, cultuur en maatschappij en het zeer bijzondere natuurlijke licht.

Het bedrijf levert zijn creaties aan commerciële projecten en retailers in meer dan 30 landen, steeds volgens dezelfde basiswaarden. Northern weerspiegelt het feit dat het een jong, leuk, speels en stemmingsgericht verlichtingsbedrijf is, dat zijn lichtportfolio gebruikt om het plezier van creatief design en het Scandinavische geografische en culturele erfgoed binnen de internationale designscene te vertegenwoordigen en te promoten.

De plaats van herkomst verklaart de keuze van de naam Northern, geïnspireerd door de positionering van het bedrijf op de top van de wereld in het Koninkrijk Noorwegen. Northern is een soort commercieel centrum voor ontwerpers. De verantwoordelijkheid voor meerdere generaties designlichten wordt gedragen door jonge, opkomende ontwerpers en wereldwijd erkende namen. Ondanks hun verschillende ervaringsniveaus hebben de ontwerpers allemaal één ding gemeen: het zijn vurige zielen die gefascineerd zijn door de stemmingsmogelijkheden van licht. Northern noemt zichzelf daarom "Moodmakers".....

Website van Northern


De belangrijkste ontwerpers