Le Klint

De lampen van de Deense designfabrikant Le Klint worden met name gekenmerkt door hun uitgebreide productie van lampenkappen die met de hand worden gevouwen en gevormd.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
sorteren: Populariteit  


Ontdek alle collecties en series van Le Klint

Handgemaakte lampenkappen uit Denemarken

De eerste lampenkap van de Deense designfabrikant Le Klint werd al in het begin van de 20e eeuw gemaakt door de architect P.V. Jensen Klint. Klint ontwierp de kap voor een kerosinelamp, door met de hand een uniek stuk te maken met veel verschillende plooien en plooien.

Tot op de dag van vandaag staat het vakmanschap centraal in Le Klint: elke lampenkap krijgt zijn karakteristieke vorm met de hand. Medewerkers die een lange weg van opleiding achter de rug hebben staan aan het begin van elke lampenkap: eerst doorlopen ze een eenjarig programma waarin ze de technieken van plooien en vouwen leren. Het duurt nog eens twee tot drie jaar voordat ze de manieren van vouwen van alle huidige modellen onder de knie hebben.

Naast het vakmanschap dragen enkele belangrijke factoren bij aan het succes van het bedrijf: elke kap is opgebouwd rond de lichtbron, zodat de lamp niet verblindt. Bovendien worden de technische eisen voortdurend verder ontwikkeld en aangepast aan de huidige woonwensen, zonder de harmonie van het totaalbeeld uit het oog te verliezen.

Niet in de laatste plaats dankzij de samenwerking van Le Klint met reeds gevestigde architecten en jonge opkomende ontwerpers is Le Klint vandaag de dag een van de belangrijkste designfabrikanten van Denemarken met hoogwaardige, handgemaakte producten en innovatieve designideeën.

Website van Le Klint


 

Le Klint - Verlichting met de hand gemaakt

De handgemaakte lampen uit Le Klint inspireren met unieke en uitgebreid gevouwen lampenkappen. Een kijkje achter de schermen en de creatie van de Origami-lampen hier in de video.