• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

TipToe

TipToe is gespecialiseerd in duurzame, creatieve meubels gemaakt in Europa met nauwgezette aandacht voor detail en die een optimistische en creatieve moderniteit weerspiegelen.


Parijse ontwerper met een passie voor duurzaam meubilair

"missie is om betere meubels te maken." Deze zin vat de bedrijfsfilosofie van TipToe samen. Dankzij een crowdfunding-campagne konden de Parijzenaars Matthieu Bourgeaux en Vincent Quesada in 2015 TipToe tot leven wekken en hebben sindsdien hun missie met ijver en grote steun van hun gemeenschap voortgezet.

TipToe is gespecialiseerd in duurzame, creatieve meubels gemaakt in Europa met nauwgezette aandacht voor detail en die een optimistische en creatieve moderniteit weerspiegelen. Voor de ontwerpers Matthieu en Vincent is het vooral belangrijk om meubels te maken waar meerdere generaties eigenaren van zouden kunnen genieten. Betaalbare prijzen en een individuele (productie) geschiedenis bepalen ook het karakter van elk individueel designstuk.

Matthieu komt uit een familie van metaalbewerkers in Chamonix, waar sommige TipToe-items nog steeds in de eigen fabriek van de familie worden gemaakt. Hij heeft een passie voor design en interieurdesign en de nodige ervaring om zijn creativiteit te realiseren. Vincent bracht vele jaren door in het buitenland, in New York, Berlijn, Londen en Shanghai, een bron van inspiratie voor het moderne leven.

Milieubescherming door universaliteit en minimalisme

De TipToe-ontwerpen hebben een hoogwaardige afwerking en imponeren met hun heldere en minimalistische lijnen. Elk stuk past bij tal van interieurstijlen, zowel privé als openbaar, en is zo ontworpen dat het op een individuele manier door de gebruikers kan worden gebruikt.

Het idee van duurzaamheid vind je bij TipToe op elk niveau: tijdloze ontwerpen zijn ontworpen om lang mee te gaan, terwijl 100% Europese leveranciers garant staan voor kwaliteitsmaterialen. De producten worden geassembleerd in Franse ateliers, komen plat verpakt aan en worden altijd perfect verwerkt."Zonder deze kwaliteitsnorm zouden we niet tevreden kunnen zijn met ons werk", zeggen Matthew en Vincent.
TipToe zet zich in voor ethische en hoogwaardige productie van begin tot eind. Bij elke stap wordt rekening gehouden met de milieu-impact, of het nu gaat om de verwerking van duurzame materialen of om verpakkingen met gerecycled papier.

TipToe gebruikt alleen robuust staal, recyclebaar aluminium, hout uit FSC- of PEFC-gecertificeerde bossen, hout uit verwoeste gebouwen en gerecycled plastic voor de productie van haar meubels. Holistisch ontwerp, Europese productie, logistieke routes met een lage impact op het milieu, duurzame constructies en gemakkelijke verwijdering ronden TipToe's benadering van duurzaamheid af.

Fris kleurenpalet

In 2020 breidde TipToe zijn kleurenpalet uit met vijf frisse, nieuwe kleuren die zijn geïnspireerd op de mediterrane natuur: eucalyptusgrijs, koraalroze, rozemarijngroen, terracottarood en zonnebloemgeel. In combinatie met de naturel houten panelen en de lichtgekleurde kunststof panelen van de TipToe meubelen ontstaan vrolijke en moderne contrasten, die zeker in het interieur zullen opvallen.

Website van TipToe


TipToe

TipToe is gespecialiseerd in duurzame, creatieve meubels gemaakt in Europa met nauwgezette aandacht voor detail en die een optimistische en creatieve moderniteit weerspiegelen.