Artek is een ontwerpbureau uit Finland. De fauteuil, de trolley en het brandhouten rek hebben allemaal een helder, aantrekkelijk design dat gemakkelijk te combineren is.
Artek

Artek

Het Finse bedrijf Artek werd opgericht door Alvar en Aino Aalto, Marie Gullichsen en Nils-Gustav Hahl in 1935. Functionaliteit en tijdloze esthetiek zijn de essentiële elementen die Artek's producten verenigen.

Filter 

Kleuren  
Hoofdcategorie  
sorteren: Populariteit  


Artek - Kunst en technologie sinds 1935

Het Finse bedrijf Artek werd in 1935 opgericht door vier toenmalige jonge en idealistische ontwerpers: Alvar en Aino Aalto, Marie Gullichsen en Nils-Gustav Hahl. Het zakelijke idee achter Artek was om meubels en moderne wooncultuur te tonen, aan te bieden en te verkopen. De vier oprichters van Artek vertegenwoordigden moderne ideeën en benaderingen van alledaagse kamerontwerpen, stedenbouw, architectuur en design.

Tot op de dag van vandaag staat Artek nog steeds bekend als een van de meest innovatieve retailers van moderne designproducten. Het ontwerpconcept bouwt voort op het erfgoed van Alvar Aalto - Functionaliteit en tijdloze esthetiek zijn de essentiële elementen die de producten van Artek verenigen. Artek's begrip van meubelsystemen is gebaseerd op de idealen van normen en systemen, omdat ze hun oorsprong hebben in het Alvar Aaltos L systeem. Deze denkwijze maakt de meubels van Artek veelzijdig en maakt het mogelijk om ze aan te passen aan individuele projecten.

Artek's meubilair is niet alleen geschikt voor privé-ruimtes, maar ook voor openbare ruimten, musea, scholen, hotels en kantoren. Het hoofdkantoor van Artek bevindt zich in Finland. Tot op de dag van vandaag onderhoudt het bedrijf dat vandaag de dag nog steeds contact met de familie van Alvar en Aino Aalto en met de stichting Alvar Aalto. Artek staat in de traditie van zijn vier oprichters, maar durfde tegelijkertijd een nieuw tijdperk in te gaan.

Artek combineert de idealen van haar idealistische oprichters met een eigentijdse en dynamische ontwerpaanpak. Het ontwerp van Artek werd gevormd door sterke en getalenteerde persoonlijkheden, wiens radicale ideeën nog steeds inspirerend en levendig zijn. De oprichters van Artek hebben een meer toegankelijke, menselijke en experimentele ontwerptaal ontwikkeld die voor een groot deel geïnspireerd is door de natuur. Ervaring uit meer dan 70 jaar bedrijfsgeschiedenis en de verdere ontwikkeling van traditionele productiemethoden zorgen ervoor dat de producten van Alvar en Aino Aalto en anderen tijdloos en van generatie op generatie blijven.

Website van Artek


Designers