• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Muuto

Muuto is een jong Scandinavisch bedrijf met als doel het gouden tijdperk van Scandinavisch design nieuw leven in te blazen. Ze werken samen met enkele van de bekendste Scandinavische ontwerpers.

Ontdek Muuto


Ontdek alle collecties en series van Muuto

Muuto is een jong Scandinavisch bedrijf met als doel het gouden tijdperk van Scandinavisch design nieuw leven in te blazen. De naam Muuto komt van het Finse woord "muutos", wat wederopbouw, verandering en nieuw perspectief betekent - dit weerspiegelt het visionaire doel van het bedrijf.

"Wij geloven dat de weg naar succes voor modern Scandinavisch design ligt in een sterk geloof in de beste jonge ontwerpers. We geven de ontwerpers de vrijheid en inspiratie om nieuwe ontwerpen te maken en we zien het als een van Muuto's belangrijkste doelen om voorop te lopen in de ontwikkeling van ontwerpers" - Peter Bonnén.

Beide oprichters van Muuto, Peter Bonnén en Kristian Byrge, zijn zeer ambitieus en streven ernaar om hun producten in de meest prestigieuze designwinkels te vestigen. Vooral de eerste productcollecties hebben daarbij geholpen, vooral door bekende ontwerpers zoals Norway Says, Claesson Koivisto Rune, Harri Koskinen of Louise Campbell.

Hun ontwerpers komen allemaal uit Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken en dragen bij aan het behoud van de Scandinavische designtraditie. Muuto geeft hen de nodige vrijheid om hun eigen ontwerpfilosofieën te realiseren, die bijzondere alledaagse objecten creëren.

"Dit geeft Muuto ontwerpen een grote diversiteit en karakter en verbindt ze met hun Scandinavische erfgoed - een erfgoed waar Muuto trots op is en dat alle ontwerpers met zich meedragen als onderdeel van hun professionele bagage" - Kristian Byrge.

Website van Muuto


De belangrijkste ontwerpers