• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Kay Bojesen Denmark

De bekende houten wezens werden ontworpen door Kay Bojesen tussen 1935 en 195 ●7. Het Deense bedrijf Rosendahl Design Group produceert de collectie vandaag de dag in nauwe samenwerking met de familie van Kay Bojesen.


Ontdek alle collecties en series van Kay Bojesen Denmark

De bekende houten wezens werden ontworpen door Kay Bojesen tussen 1935 en 195 ●7. Het Deense bedrijf Rosendahl produceert de collectie vandaag de dag in nauwe samenwerking met de familie van Kay Bojesen. De houten wezens bevinden zich tussen fantasiefiguur en designobject. Vol van ziel, humor, handwerk en een ondeugende blik in de ogen - en dus een beroep op het speelse kind in ons allemaal.

In Kay Bojesens naïeve ontwerpen smelten vorm en object, ernst en spel samen in eenheid. Tegelijkertijd bezit Bojesen het onnavolgbare vermogen om hout tot leven te wekken, waardoor zijn werken internationale designiconen worden. De krant Wallpaper noemde de houten aap van Kay Bojesen zelfs de belichaming van het Deense ontwerp in 200 8.

Niet alleen in de kinderkamer, maar ook in rekken en kantoren zijn de houten wezens van Kay Bojesen nu gewilde verzamelobjecten die van generatie op generatie worden doorgegeven.

Het schepsel is het perfecte idee voor elke plek die vol leven en spel zit -

dopen, verjaardagen, geboortedagen, bevestigingen, diploma's, bruiloften en jubilea. Gedurende zijn hele leven heeft Bojesen zijn hele leven lang hulde gebracht aan zijn mantra dat een geweldig ontwerp menselijk, warm en levendig moet zijn. "Ze moeten aan een circus doen denken", zei hij over zijn werken, waarvan zijn houten wezens tot de populairste behoren.

Met zijn gebruiksvriendelijke en moderne design behoort Kay Bojesen tot de grootste Deense functionalisten. In zijn naïeve ontwerpen versmelten vorm en functie, ernst en spel tot een eenheid. Tegelijkertijd bezit Bojesen een onnavolgbaar vermogen om hout tot leven te wekken, waardoor zijn werken internationale designiconen worden. De Kay Bojesen collectie van houten wezens omvat de aap, beer, olifant, konijn, neushoorn en teckel. En er zullen er zeker nog veel meer komen.....

Website van Kay Bojesen Denmark


De belangrijkste ontwerpers