• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Rosenthal

Innovatie en traditie vormen het unieke spanningsveld waarin het bedrijf Rosenthal zich heeft ontwikkeld. Rosenthal behoort tot de internationaal toonaangevende bedrijven van de hedendaagse tafel- en leefcultuur.


Ontdek alle collecties en series van Rosenthal

Innovatie en traditie vormen het unieke spanningsveld waarin het bedrijf Rosenthal zich heeft ontwikkeld. Opgericht 130 jaar geleden in Beieren als porseleinfabriek Philipp Rosenthal &Co. OHG, Rosenthal telt tot de internationaal toonaangevende bedrijven van de hedendaagse tafel- en leefcultuur.

Traditie en avant-garde zijn de leidende onderwerpen van Rosenthal. De naam "Rosenthal" staat voor eigentijds design en kunst in porselein en glas en nog veel meer: Rosenthal staat voor luxe, lifestyle en een bijzondere esthetiek voor producten die onmisbaar zijn, vanuit een veeleisende tafelcultuur en adequate, moderne interieurs.

De geschiedenis van Rosenthal begon in 1879, toen Philipp Rosenthal een porseleinen werkplaats opende in het kasteel Erkersreuth. De eerste verkoopsuccessen begonnen in de 19e eeuw en het kleine bedrijfje werd in 189 de besloten vennootschap Philipp Rosenthal &C.7.

De eerste Rosenthal winkel met eigen producten werd opgericht in 1917 onder de merknaam "Rosenthal" - allemaal bestsellers. De samenwerking met Walt Disney is gestart, het bedrijf is bekroond en er zijn meer werkgebieden ontstaan op de kunstmarkt voor Rosenthal.

Een onderzoek van Gruner + Jahr bewijst dat Rosenthal in 1995. Rosenthal de bekendste porseleinfabrikant in Duitsland was, wat vooral te zien is aan de bekendheid van Rosenthal, omdat de fabrikant in 2000 representatieve ruimtes in de Duitse gemeenteraad kon uitrusten ter viering van zijn 125-jarig bestaan en in 200 jaar een eigen museum kon openen.4.

De ervaring van het inmiddels 130 jaar oude bedrijf, de wil tot innovatie en de intensieve samenwerking met de beste internationale designers, architecten, kunstenaars, couturiers en bekende persoonlijkheden en meer dan 400 prijzen en talrijke presentaties in internationale musea bewijzen de kwaliteit en competentie van Rosenthal en haar ontwerpers.

Website van Rosenthal


De belangrijkste ontwerpers