• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Fredericia

In 1911 werd Fredericia opgericht als Fredericia Stolefrabrik (Fredericia stoeltjesfabriek) door de ondernemer N.P. Ravnsø. Ondertussen wordt het bedrijf geleid door de familie Graversen en produceert Deense meubelen van uitzonderlijke kwaliteit.


Traditionele onderneming uit Denemarken

In 1911 werd Fredericia opgericht als Fredericia Stolefrabrik (Fredericia stoeltjesfabriek) door de ondernemer N.P. Ravnsø, die de fabriek tot aan zijn dood in 1936. Succesvol beheerde. De fabriek dankt haar naam aan de Deense stad waar ze werd opgericht en waar ze nog steeds haar meubels produceert. Vanaf het begin legde Ravnsø de nadruk op de hoge kwaliteit van de materialen en huurde alleen ambachtslieden in met buitengewoon talent. Dit maakte hem en zijn hoogwaardige meubels in verschillende stijlen beroemd buiten de grenzen van de stad Fredericia.

Na de Tweede Wereldoorlog verwierf Andreas Graversen, destijds ingehuurd als architect bij Fredericia, de fabriek. Hij werd door de stad Fredericia aangespoord om de fabriek te redden van het faillissement. Zijn enige voorwaarde op dat moment was het inhuren van de ontwerper Børge Mogensen. Tot zijn dood in het begin van de jaren '70 kenmerkte Mogensen het ontwerp van Fredericia aanzienlijk en zijn ontwerpen worden nog steeds door Fredericia verspreid. Inmiddels leidt Thomas Graversen, de zoon van Andreas Graversen, het bedrijf nadat hij in de jaren '90 tot het familiebedrijf toetrad.

Tot op de dag van vandaag is het bedrijf trouw gebleven aan de hoge normen van materialen en uitzonderlijk vakmanschap. Voor een selecte groep van bedrijven en ontwerpers die zich onderscheiden van de massa, produceert Fredericia meubelen en accessoires die vervaardigd zijn van hoogwaardige materialen en tijdloos zijn in design, functioneel en perfect gevormd.

Website van Fredericia


De belangrijkste ontwerpers