• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

ClassiCon

ClassiCon produceert en verkoopt exclusief de Eileen Gray collectie. Sinds de oprichting in 1990 bepleit en presenteert ClassiCon naast klassiek en coeval design het werk van de Münchners Konstantin Grcic.


Ontdek alle collecties en series van ClassiCon

ClassiCon werd in 1990 opgericht door Stephan Fischer von Poturzyn, oprichter van het Design Center München en manager van de Vereinigte Werkstätten AG. Sinds het begin was het doel om naast de mainstream desigers als Eileen Gray en Eckart Muthesius ook coëval design te presenteren en te advoceren. ClassiCon staat altijd open voor nieuwe ontwerpideeën.

Het merk ClassiCon staat voor kwaliteit, idividualiteit en tijdloze esthetiek, onafhankelijk van moderne trends. De fascinatie van het nieuwe formele idee is belangrijker als het bewustzijnsniveau van de initiatiefnemer. Daarom ontdekt het bedrijf meer en meer nieuwe, jonge en spannende ontwerpers. In het geval van Konstantin Grcic begon een langdurige samenwerking, die de toenmalige nieuwe Münchener als uitstekende referenties voor het icoon Eileen Gray gebruikte.

ClassiCon produceert en verkoopt de Eileen Gray collectie als wereldwijde licentiehouder van Aram Designs Ltd., Londen. Begin jaren 70 begon Eileen Gray samen te werken met Zeev Aram, om haar meubels en kamps naar de volwassenheidsfase te brengen. In 1975 gaf ze de wereldwijde licentie voor de adoptie, productie en distributie van haar ontwerp aan Zeev Aram. Bij de productie staat de focus op het aspect van de hoge kwaliteit.

Hoogwaardige middelen: De meubels uit de klassieke collectie zijn gemerkt met een speciaal merkteken en genummerd. De ClassiCon-handtekening garandeert dat alleen hoogwaardige materialen worden gebruikt onder alle ecologische omstandigheden en dat elk meubel een kwaliteitscontrole doorstaat. De belettering garandeert dat het een origineel product is.

Website van ClassiCon


De belangrijkste ontwerpers