• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Alessi

Italiaanse ontwerptraditie bij uitstek! Het bedrijf Alessi werd geboren in 1921, het oprichtingsjaar van de gieterij en metaalwerkplaats van Giovanni Alessi Anghini.


Ontdek alle collecties en series van Alessi

Alessi - Italiaanse ontwerptraditie

Het Italiaanse bedrijf Alessi bestaat sinds 1921 - het oprichtingsjaar van de gieterij en metaalfabriek van Giovanni Alessi Anghini.
Al in de jaren 50 werden internationale hotels, restaurants en luchtvaartmaatschappijen voorzien van hoogwaardige metalen producten, zoals broodmanden, suikerpotten en fruitschalen.
Tegenwoordig staat de naam Alessi voor Italiaans design en tijdloze designklassiekers.

Alessi Collecties

De naam Alessi bestaat uit drie grote merken, die geen zelfstandige identiteiten zijn, maar drie verschillende uitingen van dezelfde huisstijl.

Alessi Logo

Alessi

Het merk Alessi staat aan het hoofd van het assortiment van de meest geselecteerde, industrieel vervaardigde producten voor huishoudelijke artikelen, wat betreft kwaliteit en design. Designklassiekers zoals de legendarische citruspers Juicy Salif van Philippe Starck of de populaire Birillo badkamerserie van Piero Lissoni worden aangeboden onder het merk Alessi.

Alessi Logo

A di Alessi

Dit merk presenteert producten in wat bekend staat als "democratisch design" - het beste ontwerp tegen betaalbare prijzen. Naast kleurrijke collecties zoals Banaan of Paradise Birds van Stefano Giovannoni, zijn er ook originele kerstfiguren van Massimo Giacon, Marcello Jori of Laura Polinoro onder de naam A di Alessi.

Alessi Logo

Officina Alessi

Het merk "OFFICINA ALESSI" staat voor een exclusieve, experimentele en innovatieve ontwerpfilosofie. Hoewel nog steeds betaalbaar, zijn de producten in deze collectie iets duurder omdat ze in kleine oplages of zelfs in beperkte oplages worden geproduceerd. Gerenommeerde architecten en ontwerpers zoals Richard Sapper of Aldo Rossi ontwierpen enkele van de zeldzame producten uit de edele collectie. Het project "Tea and Coffee Piazza" bracht Alessi internationale erkenning als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het postmoderne design.

Naast deze drie merken zijn er ook een aantal collecties van Alessi met naast huishoudelijke artikelen ook nog een aantal andere producten van Alessi.

Alessi Watches

Alessi Horloges

Alessi en horlogefabrikant Seiko produceren samen een continu groeiende collectie horloges sinds 2002.. Verschillende internationaal gerenommeerde architecten en ontwerpers zijn verantwoordelijk voor de horloges die wereldwijd worden verkocht als onderdeel van de Alessi Horloges Collection, waarvan de individuele stijlen en methoden weerspiegeld worden in het onmiskenbare karakter van elk Alessi horloge.

Alessi Lux

Alessi Lux

AlessiLux is een gezamenlijk project van de Nederlandse lampspecialist Foreverlamp en de Italiaanse ontwerpsmederij Alessi. De samenwerking staat voor moderne lampen in een retro-look. De energiezuinige LED-technologie van AlessiLux maakt een ontwerp mogelijk dat doet denken aan lampen, maar toch iets anders is. Bovendien is het zeer milieuvriendelijk.

Website van Alessi


De belangrijkste ontwerpers