• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

String Furniture

String Furniture staat bekend om de modulaire rekkenklassieker van Nisse en Kajsa Strinning. Het assortiment omvat ook nieuwe producten zoals Museum ™ rekken, toevoegingen voor buiten, meubels voor het thuiskantoor en nog veel meer.

75 jaar rekkensystemen voor elk aspect van het leven String Furniture viert zijn verjaardag!

Het rekkensysteem String bestaat al sinds 1949 en biedt systematische opbergruimte - voor alle designliefhebbers, functionalisten en estheten. Gebaseerd op drie elementen - de legplanken, de wandladders en het metalen beslag - kan het in talloze configuraties worden gecombineerd. Creëer je eigen origineel!


Ontdek alle collecties en series van String Furniture

String Rekken - van wedstrijdwinnaar tot cultuurgoed

Wat waarschijnlijk het meest flexibele rekkensysteem ter wereld is, hebben we te danken aan een wedstrijd van de Zweedse uitgeverij Bonniers. Bonniers veronderstelde dat mensen meer boeken zouden kopen als ze die op een verstandige manier konden opbergen. Dus vroeg de uitgever in 1949 om inzendingen voor een rekkensysteem dat betaalbaar, gemakkelijk te vervoeren en eenvoudig te monteren en op te zetten was.

String - 1949-2024

Het echtpaar Nils en Kajsa Strinning ging de uitdaging aan en won de wedstrijd - met een flexibel, elegant en minimalistisch rekkensysteem dat aan elke muur kon worden bevestigd. String was geboren. Muurladders, metalen beslag en planken volgden. Klaptafels, kastelementen en nog veel meer modules, maar het basissysteem is nog steeds hetzelfde.

Een designklassieker uit het midden van de vorige eeuw

Het is al 75 jaar bij ons String Furniture en biedt systematische opbergruimte. Toen de vraag naar betaalbare maar stijlvolle meubels toenam, werd het ongekende opbergsysteem het innovatieve middelpunt van Scandinavisch design en veroverde het de interieurwereld stormenderhand. In 1997 werd de String rek zelfs opgenomen in de collectie van het Zweedse Nationale Museum als onderdeel van de nationale designgeschiedenis. Een tijdloze klassieker.

String - 1949-2024

Modulair rekkensysteem

Het eenvoudige maar ingenieuze ontwerp van het rekkensysteem String rekkensysteem biedt String Furniture oneindig veel ontwerp- en combinatiemogelijkheden. Van praktische String wandplank in de woonkamer tot een functionele String Furniture functionele plank in het kantoor, de veelzijdigheid van het systeem kent geen grenzen. In onze gids String in Every Room laten we je zien hoe je voor elke kamer en elke functie je eigen persoonlijke schappencombinatie kunt maken.

Innovatieve uitbreidingen van de String wandrekken

Met de uitbreiding van de klassieke String rek met de praktische en compacte String Pocket wandplank, de functionele Works ™ van String Furniture kantoormeubelen, een String outdoor collectie met gegalvaniseerde rekkenmodules voor buitengebruik en de toevoeging van de Museum ™ by String Furniture serie en de String Relief-serie , is de fabrikant voortdurend in ontwikkeling. De eigentijdse ontwerpen, nieuwe kleuren en materialen en een breed assortiment accessoires bewijzen dat String Furniture synoniem blijft voor kwaliteit en stijl.

Website van String Furniture


De belangrijkste ontwerpers