• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Magis

In 1976 richtte Eugenio Perazza het bedrijf Magis op, gevestigd in Motta di Livenza, nabij Venetië. Magis ziet zichzelf als een soort productuitgeverij, waarin de verschillen tussen de talen en stijlen van internationale ontwerpers bewust worden benadrukt

De diversiteit van het internationale design verenigd in één merk

Sinds 1976 gaat Magis zijn eigen weg met zijn innovatieve, onderscheidende producten. Omdat het Italiaanse label zich tot doel heeft gesteld de diversiteit van het internationale design te vertegenwoordigen.


Ontdek alle collecties en series van Magis

Magi's - Italiaans design en internationale diversiteit

In 1976 richtte Eugenio Perazza het bedrijf Magis op, gevestigd in Motta di Livenza, nabij Venetië. Magis ziet zichzelf als een soort productuitgeverij, waarin de verschillen tussen de talen en stijlen van internationale ontwerpers bewust worden benadrukt.

Magis is minder een productie- en fabricagebedrijf, omdat geselecteerde specialisten en leveranciers hiervoor verantwoordelijk zijn. Het bedrijf van Eugenio Perazza gaat er meer om flexibel te kunnen reageren op de ideeën van de ontwerpers en hen zo een zekere mate van autonomie te geven. Perazza laat de kans niet voorbijgaan om direct en gepassioneerd deel te nemen aan het creatieproces van de producten.

Naast zitobjecten en meubilair biedt Magis een gevarieerde en frisse collectie van alledaagse objecten van gerenommeerde ontwerpers als Konstantin Grcic, Jasper Morrison, Michael Young, Stefano Giovannoni, Marc Newson, James Irvine en Karim Rashid.

In tegenstelling tot Cappelini, Danese Milano, Flos, Kartell of Zanotta, is Magis niet een van de traditionele Italiaanse bedrijven uit de jaren 50 en 60 die het Italiaanse design hebben opgericht en vormgegeven. Het ligt echter in deze traditie en volgt sinds 1976 zijn eigen onmiskenbare weg met een bewustzijn van dit erfgoed. Magis heeft zich vooral gericht op de materialen kunststof en metaal, waarmee het voortdurend nieuwe en innovatieve producten creëert.

Tot de succesvolle producten van het bedrijf behoren de bekende barkruk Bombo van Stefano Giovannoni (1997), het flessenrek van Jasper Morrison (1994), de stoel One van Konstantin Grcic (2003) of de klaptafel en -stoel Aida van Richard Sapper (2002), om er maar een paar te noemen.

Website van Magis


 

Weergave van de ontwerpmijlpalen van de fabrikant Magis

Een designverhaal: Magi's producten van 1976 tot heden... De beroemdste ontwerpen van het Italiaanse bedrijf zijn hier geanimeerd en spelen de hoofdrol in chronologische volgorde.

De belangrijkste ontwerpers