• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Driade

Die italienische Möbelfirma wurde 1968 in Piacenta gegründet. Driade is een wichtiger Protagonist unter den hochkarätigen norditalienischen Unternehmen, die dem Möbeldesign immer wieder neue Impulse gegeben haben.


Driade is een esthetische werkplaats die vanaf het begin heeft samengewerkt met ontwerpers die in staat waren om in te spelen op nieuwe lijnen van onderzoek en trends. Het stelt een filosofie van het thuisleven voor, gebaseerd op de overtuiging dat eclecticisme, culturele collage, nieuwsgierigheid en verrassing de ware zin van onze tijd vertegenwoordigen. Door de jaren heen heeft het meubilair en objecten geproduceerd die passen bij elke inrichting en levensstijl. Vandaag de dag is de Driade catalogus samengesteld uit afgewerkte meubels, apparatuur, keukens, gratis meubilair en kunstvoorwerpen en dagelijks gebruik; het is verdeeld in vier merken: driade, De filosofie van het thuisleven; driadechef, De cultuur van het koken; driadestore, Het lichte huis; driadekosmo, De wereld van objecten.

Het Italiaanse meubelbedrijf is opgericht in 1968 in Piacenta. De drie oprichters: Enrico Astori als Regisseur van Driade, zijn vrouw Miss Adelaide Acerbi als ontwerper van het bedrijfsimago en communicatie, en zus Antonia Astori, als architect en productontwerper.

Al in het jaar van de stichting behaalde Driade met het gelijknamige meubelsysteem van Antonia Astori een respectabel succes. Andere ontwerpen volgden, zoals de fauteuil Melaina van Rodolfo Bonetto (1970), het System Oikos van Antonia Astori (1972) of de filigrane stoel Delfina van Enzo Mari (1974).

In de jaren 80 presenteerde Driade de historische legendarische designcollectie Driade Aleph, waarvan de ontwerpen werden gekoppeld aan de Italiaanse meubelontwerpgroep Memphis. Het meest populaire object van de Aleph Series is de drievoetige Caféhomechair Costes van Philippe Starck, die vandaag de dag een cultstatus heeft. Meer bekende internationale ontwerpers zoals Ron Arad, Matthew Hilton of Mario Bellini binden met hun ontwerpen op de streep van succes.

Een andere collectie driade is het keukensysteem Driade Chef, dat sinds 1978 altijd door Antonia Astori is bijgewerkt en geavanceerd.

Het label Driade Store bestaat sinds het midden van de jaren negentig, dat zich richt op het jonge en prijsbewuste publiek. Praktische en mooi gevormde producten, waarbij de innovatie in het detail ligt, staan voor de veelal uit kunststof vervaardigde producten van Driade Store Line. Famopus ontwerpen, zoals de Lord Yo stoel van Philippe Starck of de Tokyo Pop Collection van Tokujin Yoshioka zijn het uithangbord van de jonge serie. Maar ook hooggekwalificeerde, internationale ontwerpers, zoals wie Konstantin Grcic, Marco Zanuso, Sebastian Bergne, Ross Lovegrove of Jorge Pensi embosseren het beeld van de producten van de Driade Store.

Website van Driade


De belangrijkste ontwerpers