Verpan

Het was vanaf het begin het doel van het Deense bedrijf Verpan om lampen en meubels te produceren volgens de oorspronkelijke principes van Verner Panton: het creëren van een synthese tussen kwaliteit en originaliteit.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Ontdek alle collecties en series van Verpan

[i} Een eigentijdse adem van klassiek design

Een klassieker is een klassieker omdat hij een eeuwig fris design heeft.

Het Deense bedrijf Verpan, dat deel uitmaakt van de Frandsen Groep, produceert veel designklassiekers van Verner Panton volgens dat motto vandaag de dag. De ontwerptaal van Verner Panton wordt nog steeds beschouwd als uitzonderlijk, spannend en modern.

Panton als een van de echte rebellen en pioniers in de wereld van licht en meubelontwerp is al lang een icoon geworden. Toegewijd en trouw aan zijn visioenen en zijn eigen ideeën, schrikte Pantons creatieve ontwerpen toen en ook vandaag de dag nog steeds verbaasd over de mensen. Een "origineel" Panton-object bij u thuis brengen betekent dat u uw kamers moet transformeren.

Verpan produceert de beroemde lampen van Verner Panton al vele jaren met grote zorg voor kwaliteit en originaliteit: om lampen te creëren die ook de ruimtes opfleuren als ze uitgeschakeld zijn. Het was vanaf het begin het doel van het Deense bedrijf om lampen te produceren volgens de oorspronkelijke principes van Verner Panton. Dit doel werd mogelijk gemaakt, vooral door de nauwe en inspirerende samenwerking met de overleden ontwerpersweduwe Marianne Panton en haar familie.

Het begon allemaal bij Verpan met de "Fun Lamp" uit 1964: meer dan een eenvoudige lichtbron en buitengewoon veelzijdig. De lichte klokkengeluiden zijn vergelijkbaar met de klokken van veraf en creëren tegelijkertijd een ontroerend gevoel van rust. Verpanmanager Peter Frandsen zelf heeft de "Fun Lamp" in zijn huis hangen, die met zijn talrijke parelmoeren elementen naar verluidt het favoriete speelgoed van zijn toen nog jonge zoon Gustav werd.

Verpan, niet lang na de succesvolle start met de klassieke Panton lampen, breidde het assortiment uit met een nieuwe collectie meubels en tapijten uit het Verner Panton archief.

"Het is ongelooflijk om te ervaren hoe deze oude, visionaire ontwerpen nog steeds een ruimte vitaliseren en onmiddellijk een omgeving opwaarderen", aldus de manager van Verpan, Peter Frandsen. "Dat is precies waar het voor ons om gaat: Het moderniseren en verrijken van kamers, plaatsen, mensen en ervaringen. Dit is de reden waarom Verpan niet alleen de mooiste Verner Panton producten produceert, maar ook bekend staat om de uitstekende service en liefde voor detail.

Alle producten zijn voorzien van gegraveerde teksten van de ontwerper om de echtheid en authenticiteit ervan te bewijzen.

Website van Verpan


De belangrijkste ontwerpers