• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Iittala

Als pionier op het gebied van Scandinavisch design houdt Iittala zich bezig met het streven naar een betere manier van leven. Voor Iittala is het ontwerp een Onderwerp dat te maken heeft met mensen, een manier om naar de toekomst te kijken.

De pionier van Nordic Design

Geïnspireerd door de mens en de natuur creëert Iittala typisch Scandinavische, tijdloze objecten - praktisch voor dagelijks gebruik en mooi om van te houden.


Ontdek alle collecties en series van Iittala

Iittala - serviesgoed en woonaccessoires in populair Scandinavisch design

Iittala brengt de Scandinavische levensstijl direct in je huis. Elk product draagt de essentie van Scandinavisch design in zich - de tijdloze elegantie, maar ook de vooruitgang die nodig is om aan de eisen van het dagelijks leven te voldoen. Voor Iittala is design een zeer menselijk thema - een manier om naar de toekomst te kijken.

Van glasfabriek tot pionier op het gebied van Scandinavisch design

Het bedrijf werd in 1881 opgericht in de stad Iittala in Zuid-Finland als glasfabriek. Als pionier op het gebied van Scandinavisch design heeft Iittala altijd gestreefd naar een betere manier van leven. Door zich te richten op de belangrijke dingen in het leven, creëert het bedrijf een nooit eerder geziene balans. Iittala ontwerpen zijn er om het welzijn te verhogen.

Maar ze zijn meer dan een verzameling van mooie objecten. Iittala creëert een doordacht ontwerp dat in harmonie is met jou en de steeds veranderende aard van de samenleving. Een ontwerp dat gemaakt is om elke dag geliefd en gebruikt te worden en dat bedoeld is voor de komende decennia en generaties.

In 1936 werd de Alvar Aalto-vaas gecreëerd, die vandaag de dag wereldwijd een van de cultuurobjecten van het Finse design is. Vandaag de dag staat het merk Iittala niet alleen voor glasproducten. Het staat bekend om zijn Scandinavische design met heldere, natuurlijke vormen en is daarom een voorloper van het geliefde Scandinavische design, dat alles wat overbodig is weglaat en de voorkeur geeft aan heldere, functionele en elegante vormen.

Sinds jaar en dag staat er ook hoogwaardig kookgerei en serviesgoed op het repertoire van het bedrijf, zoals de Origo serie en het Teema servies. Alle producten van het merk - of het nu gaat om Iittala-glazen, serviesgoed, vazen of lampen - zijn karakteristiek, combineerbaar en multifunctioneel.

Ontworpen voor het leven

Iittala richt zich op een ontwerp dat een leven lang meegaat. Het bedrijf heeft het principe gevolgd dat een goed ontwerp de test van het dagelijks gebruik moet doorstaan. Om dit te kunnen doen, moeten de voorwerpen natuurlijk bestand zijn tegen dagelijkse slijtage. Aan de andere kant moeten ze in staat zijn om kortetermijntrends te overleven, zodat ze na jaren van gebruik nog steeds geliefd en gewaardeerd worden.

Veel van de vroegste Iittala-ontwerpen zijn vandaag de dag nog steeds in trek en worden nog steeds geproduceerd: Dit geeft de fabrikant een bijzondere geloofwaardigheid. Iittala streeft ernaar om dingen te creëren die voor zichzelf denken. Wat je ook koopt, het bevat een diepere betekenis dan vorm en oppervlakkige functie.

Andere Iittala woonaccessoires zijn uniek vanwege hun materialen. Zo is de rode Aalto Vaas Savoy gemaakt van echt rood glas - een kunst die slechts enkele fabrikanten beheersen en gebruiken. Deze uniciteit is het gevolg van het gebruik van speciale materialen, in dit geval de toevoeging van goudzouten, die de vaas deze onmiskenbare kleurbriljantheid geven.

Waar de reis naartoe gaat...

Het bedrijf zal blijven zoeken naar nieuwe manieren om te inspireren en te innoveren en om op te komen voor wat echt belangrijk is. In plaats van trends die iedereen nastreeft, zal Iittala trouw blijven aan zijn oorsprong en de kwaliteiten respecteren die het ontwerp duurzaam en tijdloos maken. De kennis van Iittala's ontwerpers en het vakmanschap van de gepassioneerde vakmensen zullen het merk en het ontwerpproces begeleiden, zoals ze dat al sinds 1881 doen.

Website van Iittala


 

Tijdloze, moderne ontwerpen van Iittala

Iittala overstijgt de grenzen van design en vakmanschap met de inspiratie die afkomstig is van de eenvoudige schoonheid van de Scandinavische natuur en haar seizoenen. Dit is hoe moderne klassiekers worden gemaakt.

De belangrijkste ontwerpers