• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Montana

De Deense meubelfabrikant Montana werd in 1982 opgericht door Peter J. Lassen en is tot op de dag van vandaag een familiebedrijf. De fabrikant is een van de toonaangevende bedrijven voor modulaire rekkensystemen voor thuis of op kantoor.


Ontdek alle collecties en series van Montana

Flexibele rekkensystemen in stimulerende kleuren

De Deense meubelfabrikant Montana werd in 1982 opgericht door Peter J. Lassen en is tot op de dag van vandaag een familiebedrijf. De fabrikant is een van de toonaangevende bedrijven voor modulaire rekkensystemen voor de eigen vier wanden en ook voor openbare ruimtes zoals kantoren.

"Goed ontwerp vereist eerlijkheid en respect." Peter Lassen

Peter Lassen ontwierp het iconische Montana rekkensysteem. Het bedrijf wordt nu geleid door zijn zoon Joakim Lassen. Het rekkensysteem, dat in de eigen fabriek in Denemarken wordt geproduceerd, onderscheidt zich vooral door een breed scala aan kleuren. Het flexibele systeem past perfect in elke omgeving en kan individueel worden ontworpen. Montana biedt creatieve vrijheid en kan een uitdrukking zijn van persoonlijke stijl. Naast het rekkensysteem omvat de Montana collectie ook tafel- en stoelenseries van Arne Jacobsen, Verner Panton en vele andere gerenommeerde ontwerpers.

Montana en de EU-milieukeur van Montana en de EU-milieukeur

Sinds het eerste milieuproject van het bedrijf met het Deense bureau voor milieubescherming in 1992 heeft Montana zich gericht op het verbeteren van zijn milieuvriendelijke productontwikkelingsmethoden. De verwerving van het erkende EU-milieukeur voor de kernproducten Montana System en Montana System CO16 en de Montana Free productlijn is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf.

Montana is dus een van de eerste Deense meubelfabrikanten die het officiële milieukeurmerk van de Europese Unie heeft gekregen. Bij de ontwikkeling van de EU-milieukeurcriteria voor producten ligt de nadruk op de gehele levenscyclus van het product, van de winning van grondstoffen via de productie tot de distributie en verwijdering.

"Het verkrijgen van deze certificering was erg belangrijk voor ons en we hebben er lang naartoe gewerkt. Ik ben blij dat Montana een van de eerste meubelfabrikanten in Europa is die dit heeft bereikt, want ik beschouw duurzaamheid als een essentieel onderdeel van onze verantwoordelijkheid als fabrikant in Denemarken. Bedrijven worden niet langer uitsluitend beoordeeld op basis van winst of internationale ranglijsten. In plaats daarvan worden ze beoordeeld op de voetafdruk die ze achterlaten en daarom werken we altijd volgens hoge kwaliteitsnormen om ervoor te zorgen dat onze meubels generaties lang meegaan". Joakim Lassen.

Website van Montana


De belangrijkste ontwerpers