• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Flensted Mobiles

Mobiele telefoons zijn een traditioneel ambacht in Denemarken, maar de moderne mobiele telefoon - als decoratie voor het huis - werd in 1954 gecreëerd door Christian Flensted en zijn vrouw Grethe. Hun eerste ontwerp, de Stork mobile, was een groot succes en vliegt nu over de hele wereld.


Mobiele telefoons zijn een traditioneel ambacht in Denemarken, maar de moderne mobiele telefoon - als decoratie voor thuis - werd in 1954 door Christian Flensted en zijn vrouw Grethe gemaakt. Hun eerste ontwerp, de Stork mobile, was een groot succes en vliegt nu over de hele wereld.

Christian Flensted werd bekend als de "Uromager", een naam die onmogelijk te vertalen is naar het Engels, wat een "maker van ondeugende dingen en altijd in beweging" betekent.

Vandaag de dag zetten hun zoon Ole en zijn vrouw Aase de traditie voort, met ideeën voor nieuwe en originele mobiele telefoons die regelmatig worden uitgegeven door hun "Department of Space Research".

Flensted Mobiles worden zo gemaakt dat de elementen constant in beweging blijven terwijl de hele mobiele telefoon een harmonisch evenwicht behoudt. Elke mobiele telefoon is zorgvuldig samengesteld en in balans gebracht door vaardige handen. Ze zijn zo verpakt dat ze klaar zijn om opgehangen te worden.

Website van Flensted Mobiles