• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Plank

Plankhoed eine mehr als hundertjährige Geschichte. Die Firma, 1893 von Karl Plank gegründet, wurde bis heute immer von Vater an Sohn weitergegeben, wie es in der Tradition der besten italienischen Unternehmen üblich ist.


Plank dateert van meer dan honderd jaar geleden. Opgericht in 1893 door Karl Plank, is het bedrijf overgedragen van vader op zoon tot op de dag van vandaag zoals de traditie van de beste Italiaanse ondernemingen. Eerst doorgegeven aan Karl Jr. en vervolgens aan zijn zoon Martin, die het bedrijf sinds 1979 leidt en sinds kort wordt geholpen door zijn zoon Michael, heeft het bedrijf zich in deze tijdspanne getransformeerd van zijn ambachtelijke oorsprong tot een industriële onderneming. De productie van Plank maakt vandaag de dag gebruik van geavanceerde automatiseringssystemen wanneer dit een optimale balans tussen kosten en kwaliteit van het product mogelijk maakt; toch blijven sommige aspecten van het vakmanschap, waar handmatige bediening onontbeerlijk is, ambachtelijk.

De stoelen van Plank zijn zeer verschillend van elkaar. Een ruim assortiment artikelen om zoveel mogelijk aan de eisen van de markt te voldoen, met bijzondere aandacht, aangezien Martin Plank de leiding heeft, voor de designprojecten, voor meer zinvolle producten, met meer aandacht voor een harmonieuze combinatie van functionaliteit en esthetische waarde. Geheel of overwegend gemaakt van hout, bestemd voor verschillende toepassingen en ruimtes, presenteren ze zich met dezelfde essentiële kwaliteit, met een eenvoud die de essentie is van technologisch onderzoek dat correct gericht is op het verkrijgen van een formele en functionele harmonie en niet alleen iets theoretisch.

Plank biedt een modern product, omdat het beantwoordt aan de wens van directheid die de wereld van vandaag de dag nodig heeft en tegelijkertijd in staat is om de suggesties en invloeden van zijn eigen tijd te verzamelen. Dit betekent niet dat we ons binden aan de dagelijkse mode, maar eerder in overeenstemming met de persoonlijke smaak van sommigen, indien mogelijk van velen, voor een zo lang mogelijke tijd. De Plank-producten hoeven niet in een homogene omgeving te worden geplaatst, maar hun roeping is die van samenleven, van uitwisseling, van het idee van moderniteit - een onderzoek door dagelijks gebruik en esthetiek.

Het bedrijf ligt dicht bij de grens, in het district Alto Adige, en heeft goed gebruik kunnen maken van de kenmerken van de twee landen waar het dicht bij ligt. Het heeft een culturele symbiose gecreëerd die het in staat heeft gesteld een solide reputatie op te bouwen, in staat is om zich te ontwikkelen en ten volle te leven in het heden, zonder ooit de hoge kwaliteitsnormen die altijd al een handelsmerk van zijn producten zijn geweest, te laten varen. Het ambachtelijk gemaakte object, duurzaam in stijl en betrouwbaar in de afwerking, heeft zich door en door zichzelf getransformeerd tot het industriële product van vandaag de dag, in staat om te worden aangeboden aan een internationale markt, maar zoals in het verleden, solide, betrouwbaar en vol vertrouwen ook in zijn uiterlijk. Aan de andere kant zou dit vermogen om de kwaliteit van de materialen en het vakmanschap aan te bieden, zo typerend voor het attente en verfijnde werk van een ambachtsman, niet mogelijk zijn geweest om in een industriële productie te handhaven zonder de ervaring die in de loop der jaren is opgedaan. Het bedrijf Plank is altijd dicht bij de behoeften van efficiënt management geweest en was een van de eerste in Italië die de ISO 9001 kwaliteits- en ISO 14001 milieucertificeringen ontving. In het jaar 2002 heeft het bedrijf zich aangepast aan de nieuwe kwaliteitseisen en is tegenwoordig in het bezit van een geïntegreerd managementsysteem volgens ISO 9001:2000 en ISO 14001:1996.. De innovatieve filosofie van hun nieuwe systeem van verantwoordelijkheid voor het milieu beschouwt dit laatste en onze natuurlijke hulpbronnen als eigenschappen van de collectiviteit en bevestigt het sociale en economische belang van het geven van volledige waarde en respect door middel van een verstandig management.

Website van Plank


De belangrijkste ontwerpers