• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Zanotta

Zanotta werd opgericht in 1954 en is nu een toonaangevend bedrijf in Italiaans design. In de jaren '60 kwam Zanotta voor het eerst in de schijnwerpers van de designscene te staan, en sindsdien is het nooit meer van het podium verdwenen.


Zanotta meubelen - Italiaans design sinds 1954

Zanotta werd opgericht in 1954 en is nu een toonaangevend bedrijf in Italiaans design. Opgericht en geregisseerd door Aurelio Zanotta, kwam Zanotta voor het eerst in de jaren '60 in de schijnwerpers van de designscene te staan, en sindsdien is het nooit meer van het podium verdwenen.

Het bedrijf dankt zijn succes aan de unieke producten die een voorbeeld zijn van formele en technologische innovaties. In de jaren 80 probeerde Aurelio Zanotta het succes van zijn bedrijf te verklaren: "In de jaren '50 en '60 borrelden de meubel- en interieurindustrie en de binnenhuisarchitectuur van creativiteit. Sommige bedrijven die nog steeds toonaangevend zijn op het gebied van design en internationaal succes hebben geboekt, waren slim genoeg om de oplossing voor het probleem van het verenigen van ontwerp en productie te begrijpen.

Het was mogelijk om in één keer winst en cultuur te creëren". De Sacco Beanbag en de William Sofa waren slechts enkele meubels die internationale aandacht trokken. Sinds de oprichting van het bedrijf werkte Zanetta samen met een aantal internationaal gerenommeerde ontwerpers en architecten. Deze omvatten Achille Castiglioni, Gae Aulenti, Marco Zanuso, Ettore Sottsass, Joe Colombo, Alessandro Mendini, Andrea Branzi, Giuseppe Terragni, Carlo Mollino, De Pas-D'Urbino-Lomazzi, Enzo Mari, Bruno Munari, Alfredo Häberli, Roberto Barbieri en Ross Lovegrove.

De huidige collectie bestaat uit allerlei soorten meubels.

Het bedrijf gebruikt verschillende productietechnologieën voor de productie. In harmonie met de bedrijfsfilosofie maakt dit een geavanceerd gebruik van veel materialen mogelijk.

Zanotta Edizioni - Design Object met artistieke eisen

De producten van de "Zanotta Edizioni" zijn bedoeld om zorgvuldig geselecteerd en geliefd te worden, net als schilderijen en sculpturen.

Creaties met museumwaarde:

Een merk zwemmen tegen de huidige Veel Zanotta producten gaan tegen het dagelijkse verdriet of vertegenwoordigen creaties die stroomopwaarts zwemmen.

Deze unieke elementen hebben ervoor gezorgd dat veel Zanotta producten zichtbaar zijn in boeken en musea voor wereldontwerp. Daartoe behoren het MOMA, het Metropolitan Museum, het Centre George Pompidou, het Design Museum in Londen, het Arts and Crafts Museum in Berlijn, het Vitra Design Museum in Weil am Rhein en het Museum in Jeruzalem. De producten van Zanotta hebben dan ook vele prijzen gewonnen. Daarnaast levert Zanotta tal van experimentele en culturele inspanningen om de ontwikkeling en verspreiding van concepten voor het maken van huishoudelijke objecten te ondersteunen. De producten worden ook getoond op verschillende exposities en shows, zodat de producten een grote populariteit hebben aangetrokken en naar meer dan 60 landen worden geleverd.

Website van Zanotta


De belangrijkste ontwerpers