• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

Anglepoise

Anglepoise is een traditionele onderneming uit het Verenigd Koninkrijk, die sinds 1930 gespecialiseerd is in de productie van praktische en efficiënte industriële verlichting en haar tijdloze design maakt nog steeds indruk.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Ontdek alle collecties en series van Anglepoise

Een Brits pictogram voor armaturen

Anglepoise is een traditionele onderneming uit het Verenigd Koninkrijk, die zich sinds 1930 specialiseert in de productie van praktische en efficiënte industriële verlichting en haar tijdloze design maakt nog steeds indruk in de openbare ruimte en in particuliere woningen.

Aan het begin van het succesverhaal van Anglepoise staat het in 1855 opgerichte familiebedrijf Herbert Terry and Sons Ltd., dat zich specialiseerde in de productie van industriële veren. In de jaren 1920 ontwikkelt Terry's ook producten met behulp van de veren - een eclectisch productassortiment dat zich uitstrekt van multifunctionele veerklemmen en autoveren tot toastdragers, pennenhouders, hockeystickdragers en fietszadels. In 1931, automotive engineer, George Carwardine ontwikkelt een theoretisch concept voor het balanceren van gewichten met behulp van veren, cranks en hendels. Met behulp van speciale veren met een 'constante spanning' kwaliteit ontwikkeld door Terry's, had Carwardine de middelen in handen om een gelede taaklamp te creëren die ultieme flexibiliteit kon combineren met perfecte balans. Er wordt een patent aangevraagd en in 1933 wordt de eerste vier-veerige Anglepoise lamp gelanceerd.

De vier-veer Anglepoise wordt als te industrieel voor een thuismarkt beschouwd en daarom ontwikkelt Carwardine samen met de ontwerpers van Terry's een drie-veer versie. Dit ontwerp, bekend als de Anglepoise Original 1227™, is door de jaren heen verfijnd, maar wordt algemeen beschouwd als de archetypische Anglepoise® lamp.

In 2003 wordt Sir Kenneth Grange Design Director van Anglepoise. Voordat Sir Kenneth Grange de Anglepoise lamp type 3 en type 75 ontwierp, was hij medeoprichter en partner van het ontwerpbureau Pentagram en maakte hij iconische en baanbrekende ontwerpen voor Kenwood, Kodak of Parker pennen en is hij verantwoordelijk voor het ontwerp van de Intercity 125 trein en de vernieuwde Londense taxi's.

Om de 75e verjaardag te vieren, staat in 2009 de Anglepoise Original 1227 op een Royal Mail-stempel, naast andere iconische Britse ontwerpen zoals de K2 Telephone Kiosk, de Routemaster Bus, de London Underground Map en de Mini. Daarnaast worden de Anglepoise lampen in vele musea over de hele wereld tentoongesteld als voorbeeld van goed Brits design.

Website van Anglepoise


De belangrijkste ontwerpers