• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Anglepoise

Anglepoise is een traditioneel bedrijf uit Groot-Brittannië dat zich sinds 1930 heeft gespecialiseerd in de productie van praktische en efficiënte industriële lampen, die nog steeds overtuigen door hun tijdloze ontwerp.


Ontdek alle collecties en series van Anglepoise

Een Brits icoon voor armaturen

Anglepoise is een traditionele onderneming uit Groot-Brittannië die sinds 1930 gespecialiseerd is in de productie van praktische en efficiënte industriële armaturen, die zowel thuis als in openbare gelegenheden nog steeds indruk maken met hun tijdloze uitstraling.

Aan het begin van het succesverhaal van Anglepoise staat het familiebedrijf Herbert Terry and Sons Ltd., dat in 1855 werd opgericht en zich specialiseerde in de productie van industriële veren. Tot de jaren 1920 bestond het productassortiment van de onderneming uit verschillende veren, van klepveren voor auto's tot veren voor broodroosterframes, balpennen of fietszadels. In 1931 ontwikkelde ingenieur George Carwardine een theoretisch concept voor een methode om gewichten te balanceren met behulp van veren, krukken en hefbomen. Hierdoor kon Carwardine, met behulp van de hoogwaardige veren van Herbert Terry and Sons Ltd, een lamp creëren die flexibiliteit en evenwicht combineert. Er werd octrooi aangevraagd en in 1933 werd de eerste Anglepoise lamp met vier veren op de markt gebracht.

Destijds werd de lamp als te industrieel beschouwd voor de huiskamer thuis, dus werkten Carwardine en de ontwerpers van Terry's samen om een versie met drie veren te ontwikkelen. Dit ontwerp, bekend als de Anglepoise Original 1227, is in de loop der jaren aangepast, maar wordt algemeen beschouwd als de archetypische Anglepoise lamp.

In 2003 werd Sir Kenneth Grange Design Director van Anglepoise. Voordat Sir Kenneth Grange de Anglepoise Lamp Type 3 en Type 75 ontwierp, was hij medeoprichter en partner van het ontwerpbureau Pentagram en creëerde hij iconische en trendsettende ontwerpen voor Kenwood, Kodak of Parker schrijfinstrumenten en is hij verantwoordelijk voor het ontwerp van de Intercity 125 en de nieuwere Londense taxi's.

Ter gelegenheid van de 7 5. verjaardag in 2009 stond de Anglepoise Original 1227 op een postzegel van de Royal Mail, naast andere iconische Britse ontwerpen zoals de K2 Telephone Kiosk, de Routemaster Bus, de London Underground Map en de Mini. Bovendien worden de Anglepoise lampen in talrijke musea over de hele wereld tentoongesteld als voorbeeld van goed Brits design.

Levenslange garantie op Anglepoise

De Anglepoise producten moeten een constante metgezel zijn in het dagelijks leven en daarom biedt de fabrikant een levenslange garantie op alle nieuw gekochte lampen. Tot 90 dagen na aankoop moet de armatuur online worden geregistreerd bij Anglepoise. Na succesvolle registratie kan de armatuur op verzoek worden gerepareerd of gerecycled.

Website van Anglepoise


De belangrijkste ontwerpers