• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Carl hansen & søn

Sinds 1908 is de naam Carl Hansen & Søn voor uitmuntend vakmanschap uit Denemarken. Tot op de dag van vandaag produceert de fabrikant uit Odense nog steeds met een compromisloze vraag naar kwaliteit.

Duurzaam meubilair uit Denemarken

Carl Hansen & Søn heeft van traditionele, duurzame productie een ontwerpprincipe gemaakt en zo ware meesterwerken gecreëerd.


Ontdek alle collecties en series van Carl Hansen & Søn

Carl Hansen stoelen - Deense designklassiekers sinds 1908

Sinds 1908 is de naam Carl Hansen & Søn voor uitmuntend vakmanschap uit Denemarken. Tot op de dag van vandaag produceert de fabrikant uit Odense nog steeds met een compromisloze vraag naar kwaliteit.

Carl Hansen combineert traditionele houtbewerkingstechnieken met de nieuwste technologie om meubels met een duurzame waarde te produceren. De meeste stoelen en andere houtproducten van Carl Hansen & Søn werden ontworpen door de toonaangevende Deense architecten van de jaren 1930 tot 1960 - bijvoorbeeld door Hans J. Wegner . Het ontwerp, de visie en het vakmanschap achter elk meubelstuk zijn vandaag de dag nog net zo belangrijk als toen - zo niet meer.

Productie van de zetel van de CH24

Elke Carl Hansen-stoel is duurzaam gefabriceerd - door en door

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de producten van Carl Hansen & Søn heeft een grote rol gespeeld sinds de oprichting. Dit betekent niet alleen dat het meubilair duurzaam is voor generaties. Carl Hansen & Søn legt ook grote nadruk op de bescherming van het milieu. In dit verband houdt het traditionele Deense bedrijf niet alleen rekening met de grondstoffen, maar ook met de distributie, de logistiek en de productiemethoden.

Het hout van Carl Hansen komt uitsluitend uit duurzaam beheerde bossen. Al het gebruikte hout is onderworpen aan de EUTR 2013-regelgeving in het kader van de Deense bosbouwwetgeving en de toepasselijke internationale certificaten. Het merendeel van het door Hansen gebruikte eiken-, beuken- en essenhout is afkomstig uit Deense bossen die worden beheerd volgens de beginselen van het Deense nationale bosbouwprogramma.

Carl Hansen Wishbone Chair of CH 07 Shell Chair - tijdloos vakmanschap

Niet alleen de duurzame productie maar ook het tijdloze design maken van elke Carl Hansen stoel een designklassieker. Gemaakt van bomen die al honderden jaren groeien, maakt het bedrijf al generaties lang stoelen. Het is een uiting van respect om het beste te halen uit dergelijke waardevolle middelen - dit is de opvatting Carl Hansen & Søn .

20 % korting op Wegners First Masterpieces

Naast zorgvuldig geselecteerde materialen maakt het gepassioneerde vakmanschap elke Carl Hansen-stoel tot een uniek, tijdloos designproduct. De Wishbone Chair en de CH 07 Shell Chair van ontwerper Hans J. Wegner zijn hiervan de belangrijkste voorbeelden. Beide stoelen kenmerken zich door een eenvoudige vormgeving en duidelijke lijnen. Ze weerspiegelen het voortdurende streven van Hans J. Wegner naar organische eenvoud, comfort en stabiliteit. Zo worden de meubels met het jaar mooier.

Dit alles bewijst: Carl Hansen-meubels zijn waardevolle meubelen! Achter elk meubel zit een doordacht concept, hoogwaardige materialen en deskundig vakmanschap. Elke Carl Hansen-stoel, elk meubelstuk heeft zijn eigen verhaal - daar is de Deense fabrikant van overtuigd.

Website van Carl hansen & søn


 

Handwerk van de extra klasse met Carl Hansen & Søn

Elk meubel van de traditionele Deense fabrikant is een combinatie van uniek vakmanschap en zorgvuldig geselecteerde materialen. Een Carl Hansen-stoel vereist tot 100 werkstappen. Inzicht krijgen in het werk en de visies van Carl Hansen & Søn .

De belangrijkste ontwerpers