• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Form & refine

Form & Refine verwerkt en verfijnt toekomstbestendige materialen en creëert met zorg en vakmanschap duurzame producten die ook na decennia nog steeds inspirerend zijn.


Ontdek alle collecties en series van Form & Refine

Duurzaam design uit Scandinavië

Form & Refine is een jong, Deens interieurlabel dat gebruik maakt van de beste materialen en duurzaamheid Form & Refine vaandel heeft staan. De materialen van meubels, keramiek en woontextiel worden verwerkt in hun land van herkomst, rekening houdend met de lokale handwerktradities, om designobjecten in Scandinavische stijl te creëren die lokale markten ondersteunen en daardoor zelf in waarde toenemen.

Lokale handwerktradities

Een gezamenlijke visie van de Denen Helle Herman Mortensen, Jonas Herman Pedersen en Lasse Lund Lauridsen creëerde in 2018 het interieurlabel Form & Refine . Het was de bedoeling van de oprichters om een hoogwaardig merk te creëren dat materialen terugvoert naar hun oorsprong, terwijl de aarde wordt beschermd en traditionele tradities worden behouden met zijn ontwerpfilosofie.

Eerlijk textiel uit Bolivia

Form & Refine produceert dekens, kussens en ander textiel van Alapaka-vezels. De fabrikant verkrijgt deze van een alpaca-coöperatie in de hoge plateaus van Bolivia. Dit ondersteunt niet alleen het werk van alpaca-boeren, maar helpt ook om hun weefvaardigheden en kennis te behouden.

Klei uit Portugal

Form & Refine de toon voor keramiek zoals vazen en kannen uit Alcobaça in Portugal. Daar worden traditionele aardewerktechnieken gebruikt om het servies te produceren.

Hout uit Denemarken

Het Damsbo-bos op het Deense eiland Funen is de bron van de Deense bossen die Form & Refine : essen, esdoorn en eiken. Er worden zitmeubelen, tafels en vele andere designobjecten van gemaakt.

Op elke productielocatie Form & Refine eerlijke en respectvolle partnerschappen met de lokale coöperaties en kleine fabrikanten. Omdat de fabrikanten ervan overtuigd zijn dat de beste specialisten te vinden zijn in het land waar het materiaal vandaan komt. Hun expertise en vakmanschap komen uiteindelijk tot uiting in de producten en hun kwaliteit.

Website van Form & refine


De belangrijkste ontwerpers