• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

Thonet

De Duitse fabrikant Thonet is een van de oudste familiemeubelfabrikanten ter wereld. De fabrikant staat bekend om zijn baanbrekende meubels van gebogen hout en staal, een mijlpaal in de industriële vormgeving.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  

Thonet - S 32 Cantilever Thonet - S 32 V Stoel, chroom / beuken gebeitst zwart (TP 29) / vlechtwerk met steunstof € 929,00 * 5 van 5Thonet - Glijders voor de Tubular Steel Cantilever Chair Thonet - Glijders voor de Tubular Steel Cantilever Chair (set van 4), vilt, zwart € 29,95 * 2.5 van 5Thonet - S 43 Cantilever Thonet - S 43 Stoel, chroom / zwart (TP 29) OVP € 355,00 € 337,30 * 4.91 van 5Thonet - Glijders voor de Tubular Steel Cantilever Chair Thonet - Glijders voor de Tubular Steel Cantilever Chair (set van 4), vilt, transparant € 29,95 * 2.5 van 5Thonet - S 43 Cantilever Thonet - S 43 Stoel, klassiek in kleur, zwart / zwart gebeitst beuken (TP 29) € 415,00 * 4.91 van 5Thonet - S 64 Cantilever Thonet - S 64 V Fauteuil, chroom / beuken gebeitst zwart (TP 29) / vlechtwerk met kunststof steunstof OVP € 1.189,00 € 1.129,60 * 5 van 5Thonet - S 43 Cantilever Thonet - S 43 Stoel, chroom / beuk naturel (TP 17) € 355,00 * 4.91 van 5Thonet - S 32 Cantilever Thonet - S 32 V Stoel, chroom / beuk naturel (TP 17) / vlechtwerk met stoffen onderstel € 929,00 * 5 van 5Thonet - Glijders voor de Tubular Steel Cantilever Chair Thonet - Glijders voor de Tubular Steel Cantilever Chair (set van 4), kunststof, transparant € 29,95 * 2.5 van 5Thonet - Glijders voor de Tubular Steel Cantilever Chair -15% Thonet - Glijders voor de Tubular Steel Cantilever Chair (set van 4), kunststof, zwart OVP € 29,95 € 25,50 * 2.5 van 5Thonet - 118 stoel Thonet - 118 Stoel, buisvormig vlechtwerk met kunststof steunweefsel / zwart gebeitst beukenhout (TP 29) € 479,00 * 4.5 van 5Thonet - S 64 Cantilever Thonet - S 64 V Fauteuil, chroom / beuken natuur (TP 17) / vlechtwerk met kunststof onderstel € 1.189,00 * 5 van 5Thonet - S 43 Cantilever Thonet - S 43 Stoel, chroom / beuken riet groen gebeitst (TP 262) € 399,00 * 4.91 van 5Thonet - sledestoel Thonet - Stoel, chroom / beuken zwart gebeitst (TP 29) OVP € 559,00 € 531,10 *Thonet - S 32 Cantilever Thonet - S 32 V Stoel, chroom / wit gebeitst beuken (TP 200) / vlechtwerk met steunstof € 969,00 * 5 van 5Thonet - Glijbanen voor de Bentwood stoelen Thonet - Glijders voor houten stoelen, harde viltglijders (4 st.) € 5,65 * 5 van 5

Thonet - een mijlpaal in industrieel ontwerp en het begin van de moderne meubelindustrie

De fabrikant Thonet is een van de oudste meubelfabrikanten ter wereld en heeft met de revolutionaire productie van koffiehuismeubilair en de iconische stoel nr. 14 (vandaag de dag 214) de geschiedenis in gegaan.

bedrijfsgeschiedenis

Thonet Thonet's succesverhaal begon in 1819 in Boppard am Rhein, waar Michael Thonet zijn werkplaats voor gebogen houttechnologie leidde. Daar ontwikkelde hij in 1830 als eerste een proces voor het buigen van massief hout met behulp van stoom. Een revolutie in de houtindustrie. Het gebruik van een spanband beperkt de rek van de buitenste zones en comprimeert de binnenste zone meer. Het hout wordt eerst zacht en elastisch gemaakt met stoom. Het resultaat: de buitenkant splintert niet en het hout is permanent gebogen. Voor de houtindustrie betekende deze innovatie een veel efficiënter werk. Het verlies aan hout werd zo tot een minimum beperkt en er konden nieuwe vormen worden gecreëerd.

In 1842 werd prins Metternich zich bewust van het werk van Thonet en bracht hem en zijn familie naar Wenen. Hij perfectioneerde zijn techniek van gebogen hout in de jaren 1850. In 1853 gaf hij zijn bedrijf aan zijn zonen, het bedrijf werd "Gebrüder Thonet" genoemd. De grote doorbraak werd in 1859 bereikt met de Weense koffiehuisstoel - de Weense koffiehuisstoel nr. 1 4. . De stoel is nog steeds het meest succesvolle industriële product aller tijden en Michael Thonet wordt beschouwd als een pionier op het gebied van industrieel design. Het was met hem dat het tijdperk van de moderne meubelindustrie begon.

Op een kubieke meter van een transportkist hadden 36 gedemonteerde stoelen, nr. 14 met schroeven, ruimte en konden zo op een rendabele manier over de hele wereld worden vervoerd. Ze werden ter plaatse verzameld. Alleen al in 1930 waren er 50 miljoen stoelen geproduceerd die de cafés van de grote Europese steden hadden veroverd. Ook het uiterlijk van de openbare pleinen van de stad wordt door de stoel nr. 14 veranderd. Zwaar gestoffeerd meubilair werd vervangen door lichte, sierlijke bistrostoelen, die flexibel inzetbaar zijn en ruimtebesparend kunnen worden opgeborgen.

Roestvrijstalen meubelen completeren het assortiment

Vanuit Wenen breidden de fraters het Thonet-rijk uit. Zij lieten fabrieken bouwen in verschillende Europese landen. In deze tijd kregen zij ook steun en aanmoediging van keizer Franz Josef I van Oostenrijk-Hongarije. Vaderlandslievende loyaliteit aan de keizer zorgde er echter voor dat het bedrijf aan het einde van de Eerste Wereldoorlog in een crisis terechtkwam. De gebroeders Thonet besloten daarom in 1921 om te fuseren met de joodse koopman Leopold Pilzer uit Hongarije en zijn Munduscorporatie, waardoor zij de grootste meubelfabrikant ter wereld werden.

Pilzer was het ook de stalen meubelen die Thonet in het assortiment vestigden. Thonet onderkende al in een vroeg stadium de mogelijkheden van gebogen stalen meubelen en verzekerde zich van de rechten op de ontwerpen van talrijke Bauhaus-vertegenwoordigers zoals Ludwig Mies van der Rohe, Mart Stam en Le Corbusier. Sindsdien is de sledestoel van Marcel Breuer voor Thonet een van de belangrijkste innovaties van de vorige eeuw. Het heldere uiterlijk van de stalen meubelen, die als een mijlpaal in de geschiedenis van het design wordt beschouwd, was de uitdrukking van een nieuwe alledaagse cultuur en architectuur die "Nieuwe Objectiviteit" wordt genoemd. Thonet was destijds niet alleen marktleider op het gebied van gebogen houten meubelen, maar kon zich ook profileren als de nummer 1 in de stalen meubelindustrie.

In Frankenberg, de nieuwste fabriek van Thonet, gebouwd in 1889, worden vandaag de dag nog steeds innovatieve producten ontwikkeld die altijd gericht zijn op duurzaamheid en overtuigen met hun materiaalkwaliteit en tijdloze vormentaal. De fabriek van de huidige Thonet GmbH is uitgerust met de modernste productietechnologie en specifieke knowhow die meer dan twee eeuwen van de geschiedenis van het bedrijf is opgebouwd.

bestendigheid

De producten van het reeds lang gevestigde bedrijf Thonet worden gekenmerkt door hun lange levensduur en zijn niet schadelijk voor het milieu tijdens de productie of verwijdering. Voordat nieuwe producten op de markt worden gebracht, wordt er uitvoerig aandacht besteed aan duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en de recyclebaarheid van materialen, die al minstens 95% bedraagt.

Thonet haalt 100% van zijn elektriciteit uit ecologische en duurzame energiebronnen. Het bedrijf investeert ook in faciliteiten voor het recyclen van oplosmiddelen om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Het verwerkte hout is afkomstig uit duurzame bosbouw en is FSC of PEFC gecertificeerd.

Thonet heeft het Green Globe-certificaat gekregen voor 10 opeenvolgende jaren en is Platinum lid van de organisatie die duurzaamheid beoordeelt op milieuvriendelijkheid, sociale verantwoordelijkheid en economische rentabiliteit in bedrijven.

Website van Thonet


De belangrijkste ontwerpers