• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Bjørn Wiinblad

In tegenstelling tot het in Denemarken heersende functionalisme heeft Wiinblad zich toegelegd op fantasierijke en romantische kunst, waaronder een verscheidenheid aan ontwerpen van papier, keramiek en textiel.


Herlancering: modern ?&nostalgisch

Als onderdeel van de Rosendahl-groep komt het ontwerp van Bjørn Wiinblad weer tot leven als een herlancering. Het omvangrijke erfgoed van de kunstenaar wordt geherinterpreteerd in een moderne, functionele context. Nieuw en toch zo charmant, dat de ontwerpen zowel nieuwe generaties als nostalgische verzamelaars raken.

Fantasierijke kunstenaar

Bjørn Wiinblad was een Deense kunstenaar en grafisch ontwerper. Geboren in 1918 in Kopenhagen, toonde Wiinblad vroeg tekentalent. Op 17-jarige leeftijd begon hij een stage als letterzetter, maar al snel realiseerde hij zich dat zijn passie kunst was. Tenslotte werd Wiinblad toegelaten tot het Grafisch Programma van de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten en zette daar zijn artistieke carrière voort.

Hoewel opgegroeid in Kopenhagen, was de stijl van Wiinblad allesbehalve "Deens". In tegenstelling tot het in Denemarken heersende functionalisme legde Wiinblad zich toe op fantasierijke en romantische kunst die niet langer beperkt bleef tot alleen papier. Al snel evolueerde Wiinblads' kunst van puur tekenen naar keramiek.

Wiinblad heeft autodidactisch verschillende keramische technieken geleerd. Maar Wiinblad gebruikte niet alleen keramiek, maar ook stoffering, glas, textiel, posters als canvas voor zijn tekeningen en zelfs complete hotelinterieurs zijn versierd met de romantische, sprookjesachtige tekeningen van de Deen.

Website van Bjørn Wiinblad


De belangrijkste ontwerpers