• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Secto

Secto is een Finse verlichtingsfabrikant die in 1995 werd opgericht door Tuula Jusélius en Seppo Koho. Secto staat voor minimalistische, Scandinavische armaturen van Scandinavisch hout. Gemaakt in Heinola, Finland, in de Finse handwerktraditie.


Fins licht van hout

De geschiedenis van het Finse bedrijf Secto begint in 1995, het jaar waarin de oprichter Tuula Jusélius en de ontwerper Seppo Koho elkaar voor het eerst ontmoeten. Beiden realiseerden zich al snel dat ze een passie deelden voor Scandinavisch hout en Scandinavisch helder design en professionele houtbewerking, vandaar dat ze samen zijn begonnen met het maken van houten meubels. Het meubilair was een groot succes, maar al snel merkten ze dat de klanten iets belangrijks misten. Tot op heden waren er geen houten armaturen die bij de minimalistische Scandinavische meubelen pasten. Daarom hebben ze, geïnspireerd door dit idee, de conische pendelarmatuur Secto 4200 ontwikkeld en zo de eerste steen gelegd voor hun bedrijf Secto.

De Secto 4200 pendelarmatuur was destijds een echte innovatie. Het had veel tijd en moeite gekost om een timmerman te vinden die in staat was om Secto lampen in grote hoeveelheden te produceren met behoud van de kwaliteit van het vakmanschap. Tegenwoordig werken meer dan 20 medewerkers in de Secto-fabriek in Heinola, Finland. De houten armatuur en het zachte licht zijn vandaag de dag nog steeds een echt succes op de verlichtingsmarkt. In het begin van de jaren 2000 besloten de oprichters van Secto Design zich daarom alleen op de armaturen te concentreren en de meubelcollectie te verlaten.

Het succes van de Secto-armaturen heeft ook zijn nadelen. Alle armaturen die de Heinola-fabriek verlaten, zijn uitgerust met een hologramsticker om het voor klanten gemakkelijker te maken het origineel van een vervalsing te onderscheiden. De strijd tegen replica's, de promotie van het originele ontwerp en het behoud van de Finse handwerktraditie zijn de topprioriteiten van Secto.

Website van Secto


De belangrijkste ontwerpers