• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Opinion Ciatti

De oorsprong van het Italiaanse bedrijf Opinion Ciatti gaat terug tot 1950. Vandaag de dag staat de naam Opinion Ciatti voor hoogwaardige producten die de passie voor design weerspiegelen.


De oorsprong van het Italiaanse bedrijf Opinion Ciatti gaat terug tot 1950. Nu al in de derde generatie wordt het bedrijf geleid door de Ciatti-familie en is het voortdurend in ontwikkeling.

Terwijl in de eerste productiefaciliteit nog steeds dikke opname- en radiokasten werden geproduceerd, werden de producten in de loop der tijd aangepast aan de technische vooruitgang en volgden tv-kasten, tv-standaarden en computerkasten.

Het bedrijf durfde in 1984 een grote stap te zetten: Flavia en Massimo Ciatti presenteerden het bedrijf voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf op de Salone del Mobile.Milano. Onder de naam "Ciatti a Tavola" werd een collectie keukenelementen getoond, die in 1986 werd uitgebreid met de collectie "Axis", een van de eerste flexibele modulaire keukensystemen.

Tegelijkertijd begon het bedrijf onder leiding van Flavia Ciattis in de jaren tachtig te werken met verschillende bekende ontwerpers zoals Gianni Pareschi, De Pas D'urbino Lomazzi, Bruno Pozzi, Marco Duina of Christophe Pillet.

Een ontmoeting tussen Flavia Ciatti en de dorst naar kennisexperimentator Bruno Rainaldi leidde ook in de jaren tachtig tot grote verdere ontwikkelingen. De twee vrienden richtten in 1983 het bedrijf CCR op, waar de focus lag op extra's en accessoires voor de woonkamer. Onder leiding van Bruno Rainaldi werden meubels, ligstoelen, stoelen, spiegels en andere objecten gecreëerd. Eén product in het bijzonder onderscheidt zich van de deels door Bruno Rainaldi ontworpen objecten:

Ptolomeo: een van de best verkochte producten van het bedrijf waarvoor Rainaldi in 2004 de felbegeerde Compasso d'Oro kreeg.

Flavia's zoon Lapo Ciatti, een getrainde industrieel ontwerper, kwam in 2006 bij het bedrijf werken: het bedrijf is nu in de derde generatie. Zijn toetreding en zijn ideeën hebben geleid tot een herstructurering van het bedrijf onder de naam van vandaag: "Advies Ciatti". Bruno Rainaldi is, net als voor de creatieve manager, het hoofdkantoor naar Calenzano verhuisd en de naam CCR vervangen.

Bruno Rainaldi en Lapo Ciatti in een artistieke en zakelijke unie beheren het bedrijf vandaag de dag. Volgens beiden is design het experiment en het spelen met vormen. Dit inzicht komt tot uiting in de expressieve producten van Opinion Ciatti. Daarnaast weerspiegelen ze ondogmatisch onderzoek en een passie voor design, die altijd al belangrijke aspecten van de productie bij Opinion Ciatti zijn geweest.

Opinion Ciatti werkt nu met grootheden als Marco Bertolini, Paola Navone of Jeff Miller. Elk Opinon Ciatti product heeft zijn eigen identiteit en een geheel eigen bron van inspiratie en geschiedenis.

Website van Opinion Ciatti


De belangrijkste ontwerpers