• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Flos

Sinds 1962 biedt de Italiaanse fabrikant Flos lampen aan op het hoogste technologische niveau en in perfecte industriële ontwerpstijl. Floslampen zijn de belichaming van de nieuwe taal van de verlichtingstechnologie.


Ontdek alle collecties en series van Flos

Floslampen: Visionair design dat de wereld

Vanaf het begin werkte de lampenfabrikant nauw en uitsluitend samen met bekende Italiaanse ontwerpers. De eerste lampen van Flos, zoals Arco, Relemme, Toio en Taccia werden ontworpen door Achille en Piergiacomo Castiglioni.

De gebroeders Castiglioni waren de gebroeders Castiglioni die het bedrijf aanduiden als een ontwerpproject. In 1964 verhuisde Flos haar hoofdkwartier van Meran naar Berscia en Sergio Gandini kwam als extra eigenaar in het bedrijf. Een bijkomend succes werd geboekt in 1974 toen Flos het traditionele en wereldberoemde bedrijf Arteluce overnam.

Veelzijdige lampen en internationale onderscheidingen

Er is geen enkel type lamp waarmee de fabrikant zich de afgelopen decennia niet heeft beziggehouden. Of het nu gaat om plafond-, vloer-, hang-, tafel- of wandlampen - de Italiaanse lampen van Flos bestrijken een grote selectie.

Elke lamp overtuigt door zijn moderne design, hoogwaardige afwerking en geselecteerde materialen. Flos heeft in haar jarenlange bedrijfsgeschiedenis vele succesvolle producten geproduceerd, zoals de Arco vloerlamp (1962), de Parentesi plafondlamp (1970), de Brera hanglamp (1992), de Fucsia hanglamp (1996) en de recente Diabolo plafondlamp (1998). De revolutionaire Parentesi van Achille Castiglioni en Pio Manzù kreeg de Compasso d'Oro in 1979.

De fabrikant Flos geniet nog steeds grote bekendheid en kan terugkijken op een lange traditie. Met haar technische vooruitziendheid en visionaire plannen ziet Flos de toekomst positief tegemoet.

Website van Flos


De belangrijkste ontwerpers