• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

nanimarquina

Tot op heden staat nanimarquina voor unieke, traditionele tapijtkunst. Tapijten in klassiek en modern design gemaakt in eerlijke handarbeid.


Ontdek alle collecties en series van nanimarquina

Het tapijt is een van de oudste huisartikelen die er bestaat. Honderden jaren lang heeft het thuistextiel, oorspronkelijk met de hand gemaakt van natuurlijke hulpbronnen, onze leefruimte ingericht. De Spaanse fabrikant nanimarquina gaat terug naar deze wortels.

Natuurlijke verscheidenheid

Nanimarquina, opgericht in 1987 in Barcelona, wijdt zich aan de traditionele tapijtkunst. Om de schoonheid van deze traditie en de natuur tot uitdrukking te brengen, gebruikt nanimarquina voornamelijk natuurlijke materialen zoals wol, zijde, jute en brandnetel, die zorgvuldig met de hand worden gemaakt en tot unieke tapijten worden geweven.

Traditioneel Handwerk

nanimarquina reist naar landen waar tapijten nog steeds een bijzondere symbolische betekenis hebben en waar de geschiedenis van oorsprong en productie in de cultuur is verweven. Met kennis van traditionele productiemethoden, weeftechnieken en gereedschappen wordt elk tapijt met de hand gemaakt.

Moderne tapijtkunst

Naast de traditionele natuurlijke tapijten die overtuigen met een klassieke look, werkt nanimarquina regelmatig samen met innovatieve creatieven zoals Ronan &Erwan Bouroullec of illustrator Javier Mariscal, die hun creatieve ontwerp combineren met traditionele tapijtkunst.

Ecologisch, duurzaam en sociaal

Om de schoonheid van de natuur te verkrijgen, vertrouwt nanimarquina op bijzonder milieuvriendelijke productieprocessen zoals het eco-wassen van de tapijten met uitsluitend ecologisch verantwoorde reinigingsproducten. Bovendien worden de tapijten gemaakt onder de sociale randvoorwaarden en de filosofie van de Care&Fair. Dit garandeert dat de productie geen kinderarbeid met zich meebrengt.

Tot op heden staat nanimarquina voor unieke, traditioneel handgemaakte tapijtkunst. De unieke stukken combineren modern design met traditioneel tapijtambacht.

Het tapijt is de ziel van een appartement Edgar A. Poe

Website van nanimarquina


 

nanimarquina

nanimarquina

De belangrijkste ontwerpers