• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Emu

De basis voor het succes van het Italiaanse bedrijf Emu is de passie voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën in combinatie met verfrissend design.


Ontdek alle collecties en series van Emu

Het Italiaanse bedrijf Emu (Elettro Meccanica Umbra) werd in 1951 opgericht en produceerde aanvankelijk technologieën voor militaire doeleinden. Emu ontwikkelde zijn definitieve bestemming uit die activiteit en de daarmee verbonden technische knowhow en begon met de ontwikkeling van buitenmeubilair. Hier kon Emu haar kennis van technologie en de nieuwste verwerkingstechnieken het beste toepassen.

De basis voor succes was de passie voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën in combinatie met verfrissend design. Het eerste succes verscheen in 1966 met de stoel "Rio", die tot op de dag van vandaag meer dan acht miljoen keer is verkocht. De onderneming Emu had in de jaren negentig van de vorige eeuw haar reputatie als internationaal erkend bedrijf en referentie voor Italiaans design gevestigd en verder uitgebouwd.

Emu is inmiddels in meer dan 50 landen vertegenwoordigd en werkt samen met wereldberoemde ontwerpers als Jean-Marie Massaud, Christophe Pillet en Rodolfo Dordoni. Het meubilair, dat voornamelijk uit aluminium en metaal bestaat, combineert traditie en design, comfort en praktisch gebruik.

Website van Emu


De belangrijkste ontwerpers